facebook

Дороге авто, приватний вольєр та теща-мільйонерка – про статки родини директора НПП “Гуцульщина”. ВІДЕО

Розкішні маєтки, автівки, приватний вольєр – за які гроші? На зарплату у 5000-6000 гривень директору НПП “Гуцульщина” Василю Пророчуку вдається забезпечувати своїй сім’ї багате життя.

55-000-99__large__large
 

Питання статків Василя Пророчука гостро підняли присутні на конкурсі на посади директорів Національних природних парків у Мінекології, інформують “Вікна” з посиланням на обласну організацію партії “ВОЛЯ”.
Тоді у Пророчука поцікавились, звідки ж у його сім’ї статки такого великого масштабу, які нещодавно побачила уся країна у сюжеті телеканалу “1+1”.
«Я маєтки маю і цьому не стидаюся, бо я не є злодій і в мене були сотні перевірок. Половина будинків, що показали, взагалі не моєї сім’ї. Показали будинок мого швагра, який був головою районної ради. Ті будинки, що маю, були побудовані ще в 80-90-ті роки,



— сказав Пророчук. — Я ще за союзу 5 разів з яблуками їхав у Росію продавати. Я не є бідна людина»
Зокрема мова йшла і про автівку його дружини вартістю 240 тис. гривень, сама дружина працює звичайним бухгалтером у Національному парку.
«Дружині було 50 років, ми зробили їй сюрприз : сини, я і вся родина скинулись їй на машину і подарували. Сини хотіли шоб бабка сиділа і возила дітей і внуків», — відповів Пророчук.
Серед багатств Василя Пророчука – вольєр уплощею три гектари, де знаходяться олені, лані, кабани. За словами Пророчука, побудував за свої гроші, а самих тварин годують усім селом.
«Землю мій дід віддав сину, коли той женився у 18 з половиною роки, аби він мав свою господарку. Там 50 соток саду, 50 соток городу, гектар сінокосіння і нема кому то робити. Я хотів раніше в Пістині біля Маєтка св. Миколая зробити вольєр, 7-8 га приблизно. Я домовився з обласною радою, виділили 600 тис грн на придбання сітки і катанки для того, шоб загородити. Так каламутили з тими грішми, що гроші вернули, – каже Пророчук. – Ми виробили всі документи, проплатили гроші, привезли оленя, оленицю і 5 ланів. На сьогодні олениця родила, олень два рази роги скинув і є ще троє маленьких ланів».
За словами Пророчука, люди в селі ходять дивляться на тварин, носять їм їсти. «В мене там дуже інтересно, дуже гарно. Коби побільше такого було».
Сини ж Пророчука, бізнесмени, мають деревообробне підприємство «Лісоруб». Але, за словами Пророчука, воно не діє, ніякі роботи сини там не проводять. Звідки ж гроші беруть?
Викликали питання у присутніх і статки тещі Василя Пророчука, яка у свої 75 років є засновницею підприємства, яке виграє багатомільйонні тендери. Статутний капітал цієї фірми – 500 тис. доларів. У Василя Пророчука поцікавились, чи не він дав ці гроші тещі.
«Це питання до тещі. Я з тещею не жию, і слава Богу що я маю таку тещу», — відповів Пророчук.
Нагадаємо, в четвер 18 серпня відбувся конкурс на призначення керівників об’єктів природно-заповідного фонду. Комісія не визначилася з кандидатом і конкурс на посаду директора Національного природного парку “Гуцульщина” оголосили повторно.
Василь Пророчук вже 14 років обіймає посаду директора НПП “Гуцульщина”. За словами активістів, він покриває масову незаконну вирубку сироростучих дерев. Активісти вже тривалий час вимагають його звільнення та зупинити варварське знищення Карпатського лісу.

Читайте також:  Четверо дітей прикарпатського нардепа Олександра Шевченка навчаються у Швейцарії (декларація нардепа)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.