facebook

Зверніть увагу на колір шкіри: про що розкаже сіруватий відтінок?

Більшість хвороб або уражень внутрішніх органів можна діагностувати за зовнішнім виглядом людини, і шкіра обличчя і шиї – найкраща підказка.

f56df9accf5ab7ed6fe31adfe4cbda08

Зрозуміло, ставити остаточний діагноз виходячи виключно зі стану шкіри і її кольору можна, але шкіра обличчя здатна підказати на які внутрішні органи варто звернути увагу і якого лікаря відвідати в першу чергу.

Перш за все, варто враховувати, що у кожної людини різний відтінок шкіри і тому в такій “діагностиці” можливі різні варіанти, плюс до цього шкіра може ситуативно реагувати на ті чи інші ситуації – стреси, недосипання, зловживання сонячними ваннами, шкідливі звички, переїдання або інтенсивна випивка напередодні і т. д.

«Але якщо колір обличчя став неоднорідним, виглядає неприродно і некрасиво, варто взяти дзеркало побільше і уважно все розглянути. Обличчя дає нам дрібні підказки про те, на які проблеми зі здоров’ям варто звернути увагу», – каже лікар Вікторія Савицька.

Занадто блідий колір обличчя, з синіми прожилочками біля скронь часто свідчить про анемію



. У такому випадку варто здати аналізи і за їх результатами звернутися до лікаря, який ймовірно пропише вам комплекс полівітамінів і ін’єкції заліза.

Сіруватий або синюшний відтінок можуть сигналізувати про проблеми з серцем, особливо варто поспішити до лікаря, якщо синява посилюється при фізичному навантаженні або сильному хвилюванні, – цей стан може характеризуватися як досить небезпечний.

При хворобах печінки шкіра часто набуває жовтуватого відтінку, про такі ж проблемт свідчать і судинні «зірочки». А нерівномірне почервоніння, яка посилюється біля шиї, є ознакою підвищеного тиску.

Самоогляду вимагає також шия. Якщо останнім часом, як вам здається, вона збільшилася, варто негайно бігти до ендокринолога – має місце захворюваннях щитовидної залози.

Читайте також:  Вчені навчилися діагностувати рак за три хвилини за краплею крові

Якщо на шиї стали з’являтися дрібні прищики, потрібно перевірити роботу шлунково-кишкового тракту і пройти консультації у гінеколога (можливі проблеми репродуктивної системи).

Пігментні плями сигналять про те, що варто перевірити роботу надниркових залоз. Також такий симптом може свідчити про захворювання жовчного міхура або про наявність паразитів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.