facebook

Кабмін запустив спеціальний сайт про тарифи та субсидії

Кабінет Міністрів України запустив сайт teplo.gov.ua, на якому зібрана інформація про тарифи, субсидії і комунальних платежах. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

596227_20160830174954 (1)


“Сьогодні ми запустили сайт, який дає відповіді на найбільш поширені в суспільстві питання: Чому зросли тарифи? Як формується ціна на газ? Для чого потрібні субсидії? Як зменшити комунальні платежі?”, – написав Гройсман.

“Наголошую: ніхто не залишиться сам на сам із новими рахунками на газ, тепло, воду та світло. Кожен, хто потребує допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг, – її отримає. Уряд подбав, щоб перехід на нові справедливі тарифи на житлово-комунальні послуги був менш відчутним для більшості українців”, – зазначив прем’єр.

Гройсман також повідомив, що на сайті є калькулятор комунальних платежів і субсидій.

“Введіть дані власної квартири та тарифи свого міста, і дізнайтеся, скільки у разі оформлення субсидії складатимуть ваші комунальні витрати, а скільки за вас заплатить держава”, – пояснив він.

За прогнозом міністра соціальної політики України Андрія Реви, субсидії зможуть отримати “9 млн домогосподарств з 15 млн існуючих”.

Як стверджує міністр, український уряд узяв курс на ринкові тарифи для населення за прикладом Чехії та Польщі. “Вони відпустили тарифи, і всі зусилля уряду направили на підвищення життєвих стандартів”, – наголосив Рева.

Читайте також:  У "Слузі народу" назвали причини відставки Разумкова

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.