facebook

США і Європа мають план на випадок вторгнення Росії в Україну – Держдепартамент

У Державному департаменті США запевнили, що в разі розгортання військової кампанії Росії в Україні, Європа і Штати мають розроблений план дій. Про це заявив координатор Держдепартаменту США з питань санкцій Деніел Фрід, повідомляє Голос Америки.

90_main_ukr

“У тому випадку, якщо війна почне розгортатися знову, то у нас є опція посилення санкцій. Ми це обговорювали з Європою, ми знаємо, що будемо робити в такому випадку. Якщо станеться найгірше – я маю на увазі повномасштабне вторгнення, у нас є напрацьований план”, – сказав Фрід.

Представник американського відомства заявив, що даний план вже обговорили з Німеччиною, Францією, Великобританією і Польщею.

Також Фрід високо оцінює вплив санкційної політики проти Росії на стан справ в Україні. На його думку, без накладання санкцій РФ робила спроби повернути під свій контроль території Донбасу, звільнені від окупації українською армією в 2014 році.

Нагадаємо, 18 серпня після рекордної кількості нічних обстрілів у зоні бойових дій президент України заявив про ймовірність повномасштабного вторгнення російської армії.

У кінці серпня Збройні сили РФ провели навчання в окупованому Криму та біля кордонів з Україною.

30 серпня спікер АТО Лисенко заявляв, що загальна чисельність російських військ у Криму та біля українських кордонів досягає 100 тисяч осіб.

Читайте також:  Померла вагітна жінка, яка постраждала під час бомбардування пологового в Маріуполі, – журналістка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.