facebook

На Городенківщині агрофірма, яка розпилювала хімікати, проігнорувала збори з селянами та владою

3 вересня у селі Чортовиця Городенківського району гелікоптер “Мі-2″ розпилював хімікати на поле із соняшниками. Між місцевими мешканцями та аграріями виник конфлікт. Ситуацію прокоментував заступник голови Городенківської райдержадміністрації Роман Жичицький.

Pole-urozhay-nebo-sonyashnik-890x395

Він розповів, що разом із правоохоронцями приїхав на місце події. У представників агропромислової фірми “Перспектив” попросили дозвільні документи на розпилювання хімікатів, однак ті сказали, що біля себе їх не мають і запропонували зацікавленим ознайомитися з ними в офісі фірми.

Вчора, 6 вересня, інцидент обговорили на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також під час зборів селян. 52 мешканців Чортовиці вимагають розслідування цієї справи і недопущення схожих ситуацій у майбутньому, адже отрутохімікати шкодять здоров’ю. Вони підписали відповідне звернення.



“Я поки був на полі, то було погане самопочуття, пекло в горлі. Однак місцевий лікар сказав, що за вихідні через цю ситуацію за допомогою ніхто не звертався. Кажу, як є. Об’єктивно”, – прокоментував він.

На заходи запросили представника агрофірми, однак там це проігнорували. Також Жичицький пригадав, що 15 травня на нараді із місцевими товаровиробниками, людина з “Перспективи” пообіцяла, що хімікати використовувати не будуть. Обіцянка не дотримана.

За словами заступника голови РДА, представники районної влади зробили все, що у їхніх силах – вислухали звернення громадян, пояснили сільським головам, як поводитися у схожих ситуаціях та написали спільну скаргу до прокуратури та поліції. Тепер справа тепер за правоохоронними органами.

Читайте також:  На Івано-Франківщині перевернувся зерновоз (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.