facebook

З Австралії не випустили 200 ймовірних джихадистів

Усі громадяни, імовірно, збиралися вступити до лав “Ісламської держави”.
1600053




Співробітники контртерористичних служб Австралії не дозволили виїхати з країни 200 ймовірним джихадистам, включаючи трьох підлітків.

Як повідомив міністр імміграції Австралії Пітер Даттон, ймовірні джихадисти збиралися вилетіти в країни Близького Сходу. Всього ж, за словами Даттона, спецслужби з серпня минулого року допитали близько 85 тисяч осіб у восьми аеропортах Австралії.

За даними спецслужб, всі громадяни, яким був заборонений виїзд з країни, імовірно, збиралися вступити до лав бойовиків угрупування “Ісламська держава” (ІД).

На початку березня прикордонна служба австралійського аеропорту Сіднея затримала двох підлітків, які мали намір виїхати з країни для вступу до лав ІД. Двоє братів, яким 16 і 17 років, виросли в Австралії.

Пізніше був затриманий ще один підліток 17 років, який, ймовірно, також планував приєднатися до бойовиків, повідомив Даттон.

Бойовики Ісламської держави стратили другого японського заручника

Угруповання ІД, що налічує, за даними ЦРУ, близько 30 тисяч бойовиків, проголосило на захоплених в Іраку і Сирії територіях халіфат і прагне і далі розширювати свої надбання. Присягу ІД склали різні угруповання в Лівії, Єгипті, Афганістані, Нігерії.
За матеріалами: Associated Press

Читайте також:  “Операція тривала 5 годин, роздерло селезінку, печінку та шлунок”: матір із 3-річною дитиною на руках стекла кров’ю, хлопчик дивом втяувався

Шукайте деталі в групі Facebook