facebook

Як зберегти продуктивність після безсонної ночі: 6 порад

Коли часу на сон залишається все менше, слід знаходити способи тримати себе в тонусі.


Згідно зі статистикою, населення нашої планети постійно скорочує час, відведений на нічний відпочинок. В ідеалі все-таки варто знаходити горезвісні 7-8 годин на сон. Але якщо, всупереч всім старанням, видалася безсонна ніч, є кілька секретів, які допоможуть тримати показники власної ефективності на висоті, пише Marie Claire.

724237

Існують кілька способів, які допоможуть підбадьоритися після безсонної ночі за роботою або на вечірці. Ними не можна зловживати, але одного разу використовувати можна.

Ванна або душ

Вода має вражаючу властивість виводити зі стану трансу. При цьому душ не обов’язково повинен бути холодним. Навпаки, гарячі струмені стимулюють швидшу циркуляцію крові. Якщо вам більше подобається ванна, то в неї можна додати трохи ароматної солі або того ж евкаліпта. Вибирайте запах, який вам найбільше подобається і допоможе розслабитися.

Косметика

Якщо ніч була безсонною, то до появи кіл під очима варто підготуватися заздалегідь. Запасіться зволожуючими масками та кремами для обличчя. Крім того, знадобиться тональний крем.

Харчування

У разі постійних недосипів намагайтеся забезпечувати свій організм достатньою кількістю води. Це допоможе вам тримати себе в тонусі. Але не налягайте на каву. Одного горнятка буде цілком достатньо, щоб трохи підбадьоритися. Два і більше – це вже перебір, який може бути чреватий нервовим перенапруженням і безсонням.

Не відмовляйтеся від сніданку. Саме він і стане джерелом ваших сил. При цьому, вибирайте максимально поживні продукти, але без жирів. Відмінно підійдуть, наприклад, фрукти.

Спорт

Швидше за все, саме на фізичні заняття сил і не вистачить. Але в гонитві за бадьорістю спорт може стати вашим відмінним союзником. Правда, тренуватися слід дуже акуратно, щоб не заробити непотрібні проблеми зі здоров’ям. Можна вибрати ощадний режим і скорочену тривалість заняття.

Читайте також:  "Вірус навчився пробивати захист, повторне коло жахливих недуг не пожаліє нікого": лікар про небезпеку штаму "Омікрон"

Прогулянка

Сонливість посилюється похмурою погодою, оскільки і без того втомлений організм не отримує вітаміну D, який стабілізує рівень цукру в крові і покращує настрій. Але якщо за вікном чудова сонячна погода, вам просто необхідно вийти на невелику прогулянку.

Сон

Все-таки від нього нікуди не дітися. Якщо у вас є така можливість, здрімніть хоча б кілька хвилин (15-30) – це значно збільшить ваш запас міцності, якого вистачить до кінця дня. Якщо поспати не виходить, спробуйте трохи розслабитися, подивіться кіно або послухайте музику.

Відмовляючись від сну, ми змушуємо організм працювати в режимі нон-стоп. В остаточному підсумку такий підхід призводить до зниження продуктивності й результативності роботи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.