facebook

Суд відмовився збільшити заставу прикарпатському пенітенціарію, якого спіймали на хабарі в 700 доларів.

Сьогодні, 9 вересня, Апеляційний суд Івано-Франківська розглядає оскарження запобіжного заходу заступнику керівника пенітенціарної системи області.  Василя Бурака підозрюють у вимаганні  неправомірної вигоди в сумі 700 доларів США за працевлаштування.

2Pvho8WbIo8
Наразі чиновник знаходиться під вартою. Попередньо суд постановив помістити чиновника під варту на 60 діб та внести заставу у 240 тисяч.   Прокурор просить апеляційний суд, щоб внести заставу в 3 млн 300 гривень, адже його злочин підозрюваного кваліфікується як важкий і передбачає покарання 5 до 10 років ув’язнення.

Натомість адвокат підозрюваного та сам підозрюваний просить залишити заставу в 240 тисяч грн. Адвокат наголошує, що підозрюваний вчасно здав закордонний паспорт в міграційну службу, раніше не притягався до кримінальної відповідалтності, виховує повнолітнього сина, не міняв місця проживання та не спілкується з свідками, має проблеми з опорно-руховим апаратом. Тож вважає заяви прокурора безпідставними і просить суд залишити ухвалу міського суду без змін. Крім того, адвокат наголосила, що заявник був засуджений до 3 років і відбував покарання в місцях позбавлення волі.




Я виконую всі обовязки покладені на мене судом, прошу суд залишити скаргу прокурора без розгляду. В мене проблеми з серцем і опорно руховим апаратом  погіршились з часу як служив на Донбасі”
, – сказав Василь Бурак.

Вислухавши всі аргументи колегія суддів вирішила залишити ухвалу першої інстанції без змін.

 

Читайте також:  Суд Італії вирішує долю дитини, яку забрали у російської громадянки Світлани Давар

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.