facebook

На Камчатці зазнав аварії вертоліт Мі-2

Загинули двоє людей.

1600030




Вертоліт Мі-2 зазнав аварії в районі річки Каримшина в Елізовському районі ввечері 24 березня (за місцевим часом), повідомляє ТАСС.

На борту перебували дві людини, вони загинули. За попередніми даними, вертоліт здійснював технічний рейс після ремонту двигуна. За фактом аварії порушено кримінальну справу.

До місця аварії вилетіла група рятувальників і слідчих, щоб витягти з-під уламків тіла загиблих командира екіпажу та інженера-техніка.

“Вертоліт Мі-8 з рятувальниками та слідчими на борту вилетів з аеродрому в місті Єлізове. Вони спробують зробити посадку неподалік від вертольота Мі-2, що зазнав аварії. Однак роботу можуть ускладнити погодні умови – зараз в районі річки Каримшина, де стався інцидент, погана видимість”, – повідомив представник рятувальної служби.

Рішення про висадку буде прийнято на місці, виходячи з реальних умов. Співрозмовник агентства додав, що вертоліт Мі-2 перебуває у важкодоступному місці під схилом сопки, наземний шлях до нього перегороджує ріка, що розкрилася від криги.

“Сьогодні рятувальникам за допомогою спеціальних гідравлічних інструментів доведеться витягнути з-під уламків тіла пілота і бортінженера, які були затиснуті при падінні машини. Після цього вони будуть доставлені в Петропавловськ-Камчатський”, – повідомили в Главку МНС.

Також на місці НП працюватимуть слідчі військового слідчого відділу СК РФ в гарнізоні Петропавловськ-Камчатський, оскільки вертоліт Мі-2 належав авіаклубу РОСТО (ДОСААФ).

Тим часом, губернатор Камчатського краю Володимир Ілюхін висловив співчуття родичам загиблих льотчиків.

Читайте також:  Жахлива аварія, є загиблі (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook