facebook

На Україну насувається інфекційна загроза

На Україну насувається інфекційна загроза. Щоправда це лише стосується великої рогатої худоби. Ветеринари б’ють на сполох, оскільки в сусідніх країнах вже активно шириться недуга під назвою нодулярний дерматит. Як проявляється хвороба та чи можна врятувати тварин – дивіться у нашому сюжеті. Нодулярний дерматит – така назва вірусу, який насувається на Україну. Він вражає велику рогату худобу, розповідає керівник Держпродспоживслужби Полтавщини Юрій Оленіч. У нашій країні поки що випадків не зареєстровано.

laboratory-1149152_1920-600x400

Проявляється спочатку бугорками на поверхні шкіри, потім утворюються язви, травмує шкіру, тварина худне. Виникає лихоманка. Зменшується якість продукції і тварина може гинути.

Проти нодулярного дерматиту існує вакцина. Вона виробляється в Ізраїлі і Намібії. В Україні ж, говорить Юрій Оленіч, препарати вже закуплені. Зараз проходять випробування. Та крім вакцинації необхідно не забувати і про елементарну профілактику – боротися з мухами та комарями, застосовувати дезбар’єри, якнайдалі від ферм організовувати вивезення відходів. Нині ж Держпродспоживслужбою, продовжує Юрій Оленіч, вже заборонено ввозити худобу з декількох сусідніх держав.

Читайте також:  "Водії увага! В Україні запроваджують штрафи до 850 грн за небезпечних пасажирів в авто"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.