facebook

Європейці відмовляються від автомобілів з ГБО

Статистика продажів нових легковиків в Європі свідчить про те, що число реєстрацій автомобілів з ГБО знижується, в той же час гібридів і електромобілів – зростає, пише autotheme.info.

Європейці зберігають стабільність у всьому – навіть в покупці автомобілів на альтернативних видах палива. Згідно з даними Європейської асоціації автовиробників (АСЕА), любителів екології в Старому Світі залишається стабільна кількість. Просто вони менше купують автомобілів з ГБО, а більше – гібридів і електромобілів.

novye-avtomobili-s-gbo-nabirayut-populyarnost-v-ukraine-563x323

Згідно з даними АСЕА, у другому кварталі 2016 року в ЄС купили 147 784 автомобіля на альтернативному паливі. Це всього на 0,6% більше, ніж у другому кварталі 2015 року. А ось динаміка продажів в залежності від типу палива відрізняється серйозно. Так, європейці купили на 20,8% менше легковиків з ГБО (всього 50211 штук). У той же час число реєстрацій гібридів і електромобілів зросла. Так, гібридних машин було продано 63 707 одиниць (+ 22,6%), електричних – на 7,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найбільше перейнялися машинами на альтернативних видах палива в Іспанії (позитивна динаміка в 84,4%), а також Великобританії (+ 18%). Там спостерігалося зростання попиту саме на гібриди і електромобілі. А ось на батьківщині газобалонного обладнання – Італії, звідки поставляються багато комплектів ГБО в Україні, відбулося зниження реєстрацій нових автомобілів на пропан-бутан (-14,7%). Одночасно на 46% зросли продажі гібридів.

Цей факт демонструє, що якщо раніше італійці і жителі інших країн Європи дбали про екологію і зменшенні витрати палива, купуючи автомобілі з ГБО, то тепер вони переходять на гібриди.

Читайте також:  Вартість оренди квартир у Івано-Франківську в жовтні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.