facebook

Огляд ЗМІ про YES-2016: Путлер поводить себе як нахабний розбійник

Білий Дім має надати озброєння Україні задля стримування РаSSєї – вважає колишній Міністр оборони США, екс-директор ЦРУ та екс-голова адміністрації Президента США Леон Панетта.



Про це він заявив у виступі на пленарному засіданні щорічної зустрічі Yalta European Strategy (YES).

«На мою думку, для України важливо не лише продовжувати зміцнювати економіку, управління, а й зміцнювати українське військо. Звісно, США разом з НАТО роблять чимало, навчаючи українських військових, надаючи обладнання. Проте, я б пішов на крок далі й надав Україні оборонну зброю, щоб росія розуміла – якщо вони намагатимуться зробити щось військовим чином, то їм доведеться розплачуватися за це», – сказав він.

На думку Панетта, з Москвою потрібно розмовляти лише з сильних позицій.

«Коли дивишся в очі Путлера – бачиш лише «КДБ, КДБ, КДБ». Це минуле дуже впливає на його мотивації… Ви не зможете зі слабкої позиції дати раду людині, яка поводить себе як нахабний розбійник. Я працював з РаSSєєю, з їх розвідувальними структурами – з ними можна працювати, але необхідно працювати з позиції сили», – сказав він.

Екс-міністр оборони США пояснив, що добрі переговорні позиції – це потужна армія, сильна дипломатична гілка, а також об’єднані міжнародні зусилля. «Ми повинні будувати міцні союзницькі зв’язки, щоб РаSSєя бачила, – вона має справу не лише з США чи Україною, а з коаліцією держав», – підсумував він.

Він назвав три умови успішного протистояння агресору. По-перше, сильна армія, по-друге, сильна дипломатія. “Я дуже поважаю Джона Керрі, але він часто веде переговори без достатнього “плеча”, – сказав колишній міністр оборони США. Третя умова – сильний альянс держав по всьому світу.

Панетта також наголосив, що Захід має і надалі надавати підтримку у політичному реформуванні України.

Як відомо, Міністр оборони Сполучених Штатів Ештон Картер на зустрічі з главою Міноборони України Степаном Полтораком заявив, що розв’язана Кремлем гібридна війна в Україні закінчиться принизливою поразкоюРаSSєї.

Довідка: Леон Едвард Панетта – американський політик, з 2011 по 2013 роки – Міністр оборони США в адміністрації Президента Барака Обами, у 2009-2011 роках Директор ЦРУ, голова адміністрації Президента США Біла Клінтона у 1994-1997 роках.

©Natali – спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами:

http://www.unian.ua/war/1526748-ukrajini-potribno-nadati-zbroyu-eks-ministr-oboroni-ssha.html

http://www.eurointegration.com.ua/news/2016/09/17/7054712/

https://ukr.media/world/275687/

http://vse.media/v-ssha-zaklikayut-nadati-ukrayini-zbroyu/

Читайте також:  Президент сформував особисто! У Зеленського зробили неочікувану заяву. Ми не згодні

Шукайте деталі в групі Facebook