facebook

Порошенко дав добро на збільшення чисельності української армії

Президент України Петро Порошенко підписав Закон “Про численність Збройних Сил України”, який був ухвалений Верховною Радою 5 березня

im578x383-poroshenko-army_emaidan.ua



Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Законом №235-VIII затверджено чисельність ЗСУ у кількості, яка не перевищує 250 тис. осіб, у тому числі 204 тис. військовослужбовців. В особливий період чисельність Збройних Сил збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання нормативних актів про мобілізацію.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що з метою забезпечення виконання ЗСУ функцій щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності є необхідність правового врегулювання чисельності армії. Раніше Верховною Радою була затверджена чисельність Збройних Сил у межах 184 тис. осіб.

Однак з початком особливого періоду, враховуючи загрози національній безпеці України у воєнній сфері, у ЗСУ формуються 2 управління оперативних командувань, 11 бригад, 4 полки, 18 батальйонів, 16 окремих рот та 13 взводів різного призначення. Для своєчасного розгортання визначеного угруповання військ (сил) Збройні Сили необхідно утримувати в чисельності 250 тисяч осіб.

джерело http://espreso.tv/news/2015/03/25/poroshenko_dav_dobro_na_zbilshennya_chyselnosti_ukrayinskoyi_armiyi

Читайте також:  Матіос назвав головну причину великої кількості самогубств серед ветеранів АТО

Шукайте деталі в групі Facebook