facebook

Померла викладачка івано-франківського університету

17 вересня 2016 року після тяжкої хвороби перестало битися серце кандидата філологічних наук, доцента кафедри слов’янських мов факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Беляєвої Інни Георгіївни.

2-890x395

Ректорат, профспілковий комітет, колектив Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника глибоко сумують з приводу смерті колеги й висловлюють щирі співчуття рідним та близьким покійної.

Панахида відбудеться 18 вересня о 17:00  (Будинок скорботи)

Похорон відбудеться 19 вересня о 12:00  (Будинок скорботи)

Інформують на сайті ПНУ ім. В. Стефаника.

Довідково.




БЕЛЯЄВА Інна Георгіївна
– кандидат філологічних наук, доцент кафедри слов’янських мов. Народилася 1953 року в м. Орел (Росія). У 1976 році закінчила Львівський університет, отримавши спеціальність філолога-славіста. В 2001-му захистила докторат у Варшавському університеті (Республіка Польща). З 1994 року – провідний фахівець з польської мови на кафедрі слов’янських мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Її науковими публікаціями є: монографія „Nіepodstawowe nazwy barw w języku polskim, czeskim, rosyjskim iukraińskim“ (Варшава, 2005 рік); „Методичні рекомендації і вправи з практичної фонетики та орфоепії сучасної польської мови“, „Морфологічний практикум (частини мови) з сучасної польської мови“. З 2008-го – заступник директора Центру полоністики. Основні курси викладання – з фонетики, лексикології та синтаксису польської мови, з теорії та практики перекладу, курс чеської мови, спецкурс «Мовна картина світу та кольороназви».

 

Читайте також:  "Великий розгром": Астролог назвала чотири найнебезпечніших міста

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.