facebook

Користувачі мережі обурюються жахливим умовами поїзду “Коломия-Рахів”. ВІДЕО

Фото, зроблені в дизель-потязі «Коломия-Рахів» кореспондентом “Событий”, сколихнули інтернет-користувачів.
Фото з мережі журналісти показують машиністу,  інформують ”Вікна” з посиланням на События.

14053889_1100687349996498_6903395537080804761_o__large__large
”Ви ж бачите, що воно не брудне, бо, що стосується наших працівників, вони роблять все, що можуть зробити. А це. Я не знаю, це саме відношення пасажирів”, — каже машиніст.
Перевірити дизель-потяги «Собитія» вирішують самотужки. Для інспектування обирають популярний туристичний маршрут до Яремчі. Старенький дизель — найзручніший транспорт для багатьох. Адже дешевий і зупиняється майже в кожному селі. Тож на умови не нарікають.
Утім, визнають залізничники — технічний стан вагонів не найкращий. Вони своє давно від’їздили. Капітального ремонту не бачили років по 15-ть.
Приміські потяги вже давно іздять собі у збиток, розповідають залізничники. Адже переважна більшість їхніх пасажирів — пільговики.
Раніше пільговий проїзд пасажирів відшкодовували з державного бюджету. Цьогоріч це питання так і залишилося неврегульованим на законодавчому рівні.
”По факту Укрзалізниці, що здійснює пільгові перевезення, відшкодовування у державному бюджеті не передбачено. Водночас, положення бюджетного кодексу не дозволяють здійснювати фінансування з місцевих бюджетів пільг встановлених державою”,



— каже Сергій Подошва, директор Департаменту промисловості та інфраструктури Івано-Франківської ОДА.
Тож хто і коли повертатиме залізничникам борги через приміські перевезення — поки невідомо.
Наразі Прикарпаттям курсують 16 дизель-поїздів. Щоправда, доки так триватиме — місцеві залізничники не знають. І не виключають, що вже ближчим часом цю кількість доведеться суттєво зменшити.

Читайте також:  У Донецькій області знайдено вбитими трьох осіб

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.