facebook

США не хочуть втягувати Росію у військовий конфлікт в Україні – Псакі

Економічні труднощі в РФ – результат того, що російське керівництво не змінило курс щодо України, – сказала Псакі.

1600747




Адміністрація США не буде використовувати надані їй Конгресом повноваження для того, щоб втягувати Росію у військовий конфлікт на сході України. Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту США Дженніфер Псакі в інтерв’ю російському телеканалу Дождь.

“Конгрес дійсно наділяє повноваженнями діяти, а далі – воля президента,виконувати чи не виконувати рішення”, – сказала Псакі. Також вона додала, що “проблеми в Україні неможливо вирішити військовим шляхом”.

Псакі заявила, що мінські угоди від 12 лютого про врегулювання кризи на сході України дотримуються, але лише частково. “Бувають моменти, які показують, що мінські угоди дотримуються, але випадків, коли вони не дотримуються, набагато більше”, – сказала представник держдепартаменту США.

Вона також висловила думку, що економічні труднощі, з якими зіткнулася Росія через введення західних санкцій, не привели до зміни курсу російського керівництва щодо України.

“Шкода, що президент Росії Володимир Путін проігнорував економічний спад у своїй країні”, – сказала представник держдепартаменту США.

За її словами, в США подібна ситуація призвела б до зміни політичного курсу, оскільки загрожувала б негативними наслідками для американської адміністрації. “Мені здається, політичні лідери в США були б притягнуті до відповідальності за таке рішення”, – сказала Псакі.

Як раніше повідомляв Кореспондент.net, керівник американського Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Джон Бреннан заявив, що США повинні продовжувати чинити тиск на Росію.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Російський та польський літаки зіткнулись у Варшаві

Шукайте деталі в групі Facebook