facebook

Росія випробувала новітню міжконтинентальну балістичну ракету

Ракета Рубіж точно вразила умовну ціль, повідомили в Міноборони Росії.

1600780



Міністерство оборони Росії визнало успішними результати випробувань новітньої міжконтинентальної балістичної ракети Рубіж, заліковий пуск якої на полігоні Капустін Яр відбувся 18 березня 2015 року, повідомляє Коммерсантъ. Російські військові готові почати розгортання цієї ракети найближчим часом.

“Пуск пройшов повністю в штатному режимі, бойова частина ракети із заданою точністю вразила умовну ціль. Надійність роботи систем і агрегатів вироби були підтверджені отриманою нами телеметрією”, – повідомило газеті джерело у відомстві.

Офіційні представники Міноборони Росії і розробники ракети, Московський інститут теплотехніки, поки не коментують дану інформацію.

Найпотужніша ядерна зброя Росії

Наприкінці грудня 2014 року командувач РВСН Сергій Каракаєв заявив, що стратегічний ракетний комплекс РС-26 стане на бойове чергування в 2016 році. За інформацією низки ЗМІ, першим з’єднанням, яке буде переозброєне на новий комплекс, стане 29-а гвардійська ракетна дивізія, яка розміщена в Іркутську.

Випробування ракетного комплексу Рубіж вже спричинили звинувачення в недотриманні міжнародних договорів на адресу Москви. На думку американських експертів, випробування, виробництво і розгортання даної ракети будуть означати порушення Росією підписаного в 1987 році Договору про ракети середньої і малої дальності (РСМД), оскільки Рубіж здатний вражати цілі на дистанціях менше 5500 кілометрів.

Москва відкидає ці звинувачення, вказуючи, що досягнута в ході випробувальних пусків з космодрому Плесецьк на Камчатському полігоні Кура максимальна дальність даної ракети перевищує 5500 кілометрів.

Системи озброєнь США, яких повинна побоюватися Росія

Нагадаємо, 19 грудня минулого року Путін заявив, що розвиток ядерних сил залишається пріоритетним завданням для Росії.

26 грудня в новій військовій доктрині Росія залишила за собою право застосувати ядерну зброю у відповідь на застосування проти неї або союзників ядерної або неядерної зброї.

Читайте також:  Телеканал “Росія 1” не хотів ставити матч Україна – Швеція в свій ефір

Мобільний стратегічний комплекс, позначений у рамках міжнародного режиму договору СНО як РС-26 (його російське позначення поки невідоме), розроблявся з кінця 2000-х років Московським інститутом теплотехніки на основі РС-24 Ярс.

У 2011 році міністр оборони Росії Анатолій Сердюков назвав цей комплекс в пресі Авангард, далі військові частіше згадували інший шифр – Рубіж. Перше випробування комплексу відбулося у вересні 2011 року.

Шукайте деталі в групі Facebook