facebook

Завтра тисяча працівників Бурштинської ТЕС вийдуть на пікет

У четвер, 29 вересня, на території Бурштинської теплоелектростанції відбудеться акція протесту.В ній візьмуть участь понад тисяча працівників, які виступають за достойну оплату праці та виконання соціальних зобов’язань перед ними та членами їхніх сімей, інформує Фіртка.

14457528_185751285196422_5426665441523075998_n


Мета акції протесту, кажуть активісти, – привернути увагу адміністрації, громадськості, ЗМІ про невиконання вимог протоколу профкому та ініціативної групи про підвищення зарплати на 100%, повернення оплати оздоровчих працівникам при наданні відпустки та надбавки за стаж роботи в енергетиці, забезпечити повну чисельність персоналу Бурштинської ТЕС згідно штатного розпису станом до 1 грудня, а також невиконання Колективного договору адміністрацією та інвестиційних зобов’язань ДТЕК Холдінгз Лімітед передбачених договором купівлі-продажу.

Нагадаємо, наприкінці 2011 року режим Януковича організував грандіозний розпродаж державних пакетів акцій підприємств енергетичної галузі і зовсім не з метою максимального наповнення бюджету та пошуку ефективного власника. Приватизація об’єктів державного майна була проведена на користь олігархів, які входили в так звану “Сім’ю”.

Для участі в конкурсі з приватизації державних пакетів акцій Західенерго взагалі була подана тільки одна заявка – від ДТЕК Холдінгз Лімітед, власником якого є наближений до Януковича олігарх Рінат Ахметов. Це означало відсутність будь-якої конкуренції, без якої продаж об’єкту ні за простою логікою, ні за законом не може вважатися “конкурсом”. Проте це не стало перешкодою для Фонду державного майна оголосити ДТЕК Холдінгз Лімітед переможцем і продати пакетів акцій.

Внаслідок відсутності конкуренції 45,1% акцій Західенерго були придбані ДТЕКом лише на 100 тис. грн дорожче від стартової ціни.

Читайте також:  На Прикарпатті горіла п’ятиповерхівка, Народний дім та подвір’я готелю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.