facebook

На Прикарпатті набирає популярності «вейп»

Дедалі частіше на вулицях міста у руках франківської молоді віком від двадцяти років можна побачити такі собі залізні трубки, з яких виходять клуби диму чи то пари… А ще й пахне ота пара різноманітними фруктами та солодкими ароматами. Спершу на думку спадають всілякі нісенітниці, але згодом, промоніторивши ситуацію, острах зникає. Якщо не можливо остаточно побороти шкідливу звичку до цигарок, тоді цю звичку можна окультурити.

0aqpU91lrcr35242d40HwCj57mY28O

 

Спершу варто зазначити, що ось таке віяння дістало назву «вейп». Це свого роду електронні прогенератори, з яких, на відміну від цигарок, виходить не шкідливий для легень дим, а така собі смачна пара. А ще у вейпінгу немає тютюнової основи, пише”Західний кур’єр”.

Як саме цей тренд потрапив до Івано-Франківська і чи є вейпинг законним, ми дізнавалися у Влада Ковальчука – людини, яка має безпосереднє відношення до вейпінгу та ввела моду на таке свого роду культурне паління в Івано-Франківську. Студент Юридичної академії розповів про тонкощі свого захоплення: «Спершу для мене було важливим зрозуміти, чому молодь так пристрасно ставиться до паління, яке шкодить не тільки її здоров’ю, але й оточуючим. А по-друге, усвідомити, що коли ти не можеш впоратися з таким масовим явищем як паління, то можливо варто його хоч трішки окультурити. Очевидний той факт, що наші прадіди теж палили. Інколи це навіть додавало шарму і вважалося витонченим заняттям. Але від цього якось не легше. Чому саме вейп? Зло не можливо викорінити цілком, а коли ти залежиш від чогось – це ще важче. Тому, мабуть, треба його відшліфувати. По-перше, додати смачну рідину, після якої випускаєтсья пара. Якщо ви жіночої статі, тоді цей девайс можливо прикрасити стразами або урізноманітнити кольором. А це вже виглядає естетичніше. І для чоловіків менше незручностей, бо коли ти тримаєш у руці цигарку, то само собою руки вбирають нікотин, який на відчуття не є приємним. У США вейпинг давно набрав популярності. В Україні, як і в Америці, це цілком легальне заняття, і ти можеш палити у публічних місцях. А ще – це достатньо смачно і гарно. Але все ж сподіваюсь, що зовсім скоро ми позбавимось такої глобальної тютюнної залежності. Натомість, якщо не можливо остаточно побороти шкідливу звичку, то, мабуть, варто придати їй менш шкідливе забарвлення»

Читайте також:  На Прикарпатті втретє виставили на продаж 9-поверховий готель

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.