facebook

До місцевих бюджетів Рожнятівщини надійшло майже 6 млн. грн. єдиного податку

За вісім місяців 2016 року платники податків Рожнятівщини, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до бюджету 5,67 млн. грн. єдиного податку. У порівнянні з минулим роком цьогорічні надходження збільшились на 1,52 млн. гривень. Про це повідомила головний державний інспектор Рожнятівського відділення Долинської ОДПІ Павліна Ленько.

image15473325


Від фізичних осіб – підприємців надійшло 4,78 млн. грн, юридичні особи спрямували до бюджету 846,4 тис. грн. єдиного податку. Від платників єдиного податку, які перебувають на ІV групі надійшло 44,5 тис. гривень.
Нагадаємо, з 1 січня 2016 року, відповідно до Закону України від 24 грудня 2015 року № 909, зменшено розмір граничного річного обсягу доходу для платників третьої групи до 5 млн. грн. та збільшено відсоткові ставки єдиного податку до 3% (зі сплатою ПДВ) та 5% (без ПДВ).
Підприємці – платники єдиного податку першої групи, другої та третьої груп, незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. гривень, відповідно норм податкового законодавства реєстратори розрахункових операцій не застосовують.
Однак, у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. гривень, застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Зауважимо, що застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Платникам Рожнятівщини відшкодовано понад 28 млн. грн. ПДВ
Як повідомили в Рожнятівському відділенні Долинської ОДПІ 28,52 млн. грн. податку на додану вартість відшкодовано платникам податків Рожнятівщини. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума відшкодованого ПДВ на рахунки платників збільшилась на10,45 млн. грн., по платниках, що відповідають критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 розділу V Податкового кодексу
України, відшкодовано 20,21 млн. грн. або 70,9 відс. від загальної суми.
Протягом січня – серпня п.р. платники, які перебувають на обліку в Рожнятівському відділенні Долинської ОДПІ сплатили до бюджету15,93 млн. грн. податку на додану вартість, що перевищує минулорічні надходження на 9,54 млн. грн. У загальній сумі збору до державного бюджету частка сплаченого ПДВ складає 10,9 відс.
Нагадаємо, що платники податку на додану вартість у вересні п.р. вперше подають оновлену форму декларації з податку на додану вартість. Звітувати необхідно за звітний період серпень 2016 року (граничний термін подання 20.09.2016 р.), а платники, які звітують поквартально, оновлену декларацію подадуть за IV квартал 2016 року (граничний термін подання 10.02.2017 р.).
Форму декларації з податку на додану вартість змінено відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 25.05.2016 р. №503.
Контролюючі органи мають право виступати ініціатором припинення підприємницької діяльності фізичних осіб -підприємців
Відповідно до абзацу п’ятого ч. 1 ст. 51 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV із змінами та доповненнями підприємницька діяльність припиняється на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим кодексом та іншими законами.
Підпунктом 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що контролюючі органи мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою – підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб’єктів господарювання.
Згідно з п. 67.2 ст. 67 ПКУ контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо:
припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців;
відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців;
скасування державної реєстрації змін до установчих документів.
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися уЗагальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС України
(дане роз’яснення у категорії 119.07).

Читайте також:  "Це божевілля": Німеччина на 60% збільшила імпорт із Росії

З 1 вересня ц.р. громадяни можуть отримувати відомості про доходи он-лайн
Державною фіскальною службою запроваджено новий електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису».
Цей сервіс дає можливість в режимі он-лайн здійснити отримання фізичними особами відомостей про свої доходи. Вказаний сервіс особливо буде в нагоді державним службовцям під час подання ними декларацій, у тому числі в системі електронного декларування.
Для отримання відомостей про свої доходи необхідно лише мати електронний цифровий підпис та сформувати запит за допомогою «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС», яке розміщене на офіційному веб-порталі ДФС України («Головна сторінка» – «Фізичним особам» – «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми ви плачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді»).
Вказаний сервіс запрацював у штатному режимі з 1 вересня 2016 року. Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (поквартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.
Звертаємо увагу, що фізична особа – платник податків відповідно до норм Закону України «Про захист персональних даних» може сформувати запит на отримання інформації виключно про себе, інформація щодо третіх осіб у відповідь на такий запит не надається.
За матеріалами журналу «Вісник. Право знати все про податки і збори»: http://www.visnuk.com.ua/ua/news/id/3354.

Нові можливості електронного сервісу «Електронний кабінет платника”
З метою створення комфортних умов для платників в електронному сервісі «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) доопрацьовано режим «Введення звітності» в частині надання можливості платникам підготувати, заповнити та надіслати Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі (форма 1-РА (місячна)) та Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі (форма 1-РТ (місячна)).
Заповнення форм звітів здійснюється з використанням кодів продукції та кодів адміністративно-територіальних одиниць відповідно до вимог наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року №49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення».
Звіт за формою 1-РА складається окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, подається до органів ДФС за основним місцем обліку суб’єкта господарювання.
Звіт за формою 1-РТ складається окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, подається до органів ДФС за місцем реєстрації суб’єкта господарювання.

Читайте також:  Новий податок для українців: "слуга народу" уточнив, кому доведеться платити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.