facebook

В Коломиї в житловому будинку стався спалах газ

Сьогодні вранці о 4:52 у м. Коломия по вул. Довбуша, 41 внаслідок загоряння шлангу до газової плити відбувся спалах газоповітряної суміші. Причина – невідповідна електропроводка. Ніхто із мешканців будинку не постраждав.




http://photo.unian.net

Сучасні газові прилади електрифіковані і мають, згідно вимог безпеки, 3-х провідну схему підключення. Але електрична мережа житлового будинку по вул. Довбуша змонтована по 2-х провідній схемі. Що привело до короткого замикання побутових електроприладів. Внаслідок замикання струм потрапив на газову плиту.

«Через відсутність захисного заземлення електроприладів, струм стікав по газовій мережі в землю. Це призвело спочатку до загоряння шлангу до газової плити, потім – витоку блакитного палива і як наслідок – спалаху газоповітряної суміші. На щастя, ніхто з людей не постраждав», – пояснює в.о. головного інженера Коломийського УЕГГ Руслан Чмир.

Тож щоб не трапилося лиха, і ситуація не повторилася, фахівці рекомендують дотримуватися Правил улаштування та експлуатації електроустановок та усунути усі недоліки електромереж в житлових будинках.

Читайте також:  Кримський міст підірвали самі росіяни: Експерт пояснив, для чого це РФ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.