facebook

Ось звідки взялося життя!

Вчені поставили під сумнів популярну теорію про виникнення життя

Група біологів з Інституту Скріппса (США) висунула нову гіпотезу виникнення життя, згідно з якою молекули дезоксирибонуклеїнових кислот (ДНК) і рибонуклеїнових кислот (РНК) еволюціонували одночасно, повідомляє expres.ua.

Цим вчені поставили під сумнів популярну теорію про РНК-світ, яка припускає, що низка хімічних реакцій призвела до утворення самовідтворюваних молекул рибонуклеїнових кислот. З плином часу вони стали виконувати функцію зберігання спадкової інформації і кодували амінокислотні послідовності білків. У певний момент цю роль взяла на себе ДНК.

Вчені припустили, що на останньому етапі мало було б відбуватися змішання елементів ДНК і РНК, що призводило б до появи гібридних ланцюжків. Результати дослідження показали, що такі гібриди досить нестійкі. Вони не могли б формувати гени, а також копіюватися з високою точністю. У зв’язку з цим химерні молекули не витримали б конкуренцію з більш стійкими рибонуклеїновими кислотами. Причиною такої нестабільності виявилися відмінності в структурі цукрів (рибози у РНК та дезоксирибози у ДНК).

Читайте також:  Смepть дочки виpвала Ніну з егoїстичнoго заціпеніння. Зараз вона віддала б усе, щоб повернути час назад

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.