facebook

Франківські адвокати проти платної парковки у центрі міста – погрожують власнику судом (ВІДЕО)

Стоянка для автомобілів у історичній частині Івано-Франківська спровокувала конфлікт: представники юридичної контори, які мають там офіси, відмовляються платити за в’їзд. Кажуть, парковкою не користуються, тому проїзд для них має бути безкоштовним. Обіцяють звернутися до суду. Проте підприємець і влада переконані, що все законно.

14438746_659134724263535_761185433_o-1

 

Адвокат Руслан Попадинець певен, в’їзд суперечить закону. Крім того, за його словами, немає рішення виконавчого комітету міської ради про обмеження на в’їзд.

Микола Гавриляк



, який виграв тендер на облаштування парковки, запевняє: все згідно з законом. Не приховує, є певні недопрацювання, та порушень – немає, пише “Репортер” з посиланням на сюжет телеканалу “402”.

“Мова йде про юридичне формулювання. Вони (представники юридичної контори, – авт.) придерлися, що нібито платять за в’їзд, але це не так. Ми беремо плату за паркування в межах першої паркувальної зони, – пояснює він. – Оскільки це територія з обмеженим рухом, туди можна заїжджати згідно з рішенням міської ради”.

Заїжджати туди безперешкодно можна лише людям, які мешкають поряд, або ж службовим машинам: пожежна, швидка допомога, поліція і т.д.

За словами заступника начальника Управління транспорту і зв’язку Андрія Гіглюка, платити таки потрібно. Бо, каже, згідно з рішенням виконкому, історичний центр Франківська закритий для автомобільного руху.

“Ті, хто хоче додатковий комфорт і проїжджає центральну частину міста, змушені платити”, – додав Гіглюк.

Читайте також:  Прикарпатці скаржаться на горе-фірму "Шляхбуд-ЛІМ", яку пов'язують з нардепом Солов'єм, за неякісно відремонтовану дорогу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.