facebook

На околицях Золотого відбулося розведення сторін, а потім – обстріл з боку бойовиків, – прес-офіцер

Сторони відвели сили, звільнивши по одному квадратному кілометру на лінії розмежування.

На Донбасі неподалік від Золотого відбулося розведення сторін 1 жовтня близько полудня. Про це повідомив прес-офіцер сектора “Луганськ” Валентин Шевченко в ефірі “5-го каналу”.

262764

“На околиці міста Золоте сталося розведення на визначені представниками ОБСЄ конкретні рубежі. Після відповідного сигналу військовослужбовці, які несуть службу на спостережних постах, відійшли на визначені рубежі. Заздалегідь військовослужбовці провели роз’яснювальну роботу серед місцевого населення, попередили їх, що вони їх не залишають, не залишають і гарантують безпеку. Також представники місії ОБСЄ підтвердили, що на тому боці також відбулося відведення військ. На задану відстань. Кількість особового складу вони не повідомляють”, – сказав Шевченко.

Він додав, що сторони звільнили по одному квадратному кілометру на лінії розмежування. Втім, вже через кілька хвилин після розведення, за словами Шевченка, бойовики відкрили вогонь з гранатометів неподалік від Новоолександрівки.

Як відомо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. Згідно з документом, передбачається створення трьох зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі поблизу населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська площею не менше ніж 4 кв. км кожна. Контролювати дотримання домовленостей будуть спостерігачі СММ ОБСЄ.

Раніше повідомлялося, що українська сторона провела рекогносцировку в районах відведення сил і засобів з визначенням можливих місць розгортання спостережних пунктів для спостерігачів СЦКК і СММ ОБСЄ. У “ДНР” вже заявили, що розведення сил в Петровському почнеться 1-3 жовтня.

Читайте також:  “Я побачив які у всіх емоції відносно мого вчорашнього спілкування з добровольцями в Золотому, тому хочу пояснити всім наступне…”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.