facebook

У “Правому секторі” пояснили, на яких умовах готові “зливатися” з армією

Добровольчий український корпус “Правий сектор” може увійти у склад Збройних сил лише цілим окремим підрозділом, а в Нацгвардію точно не вступатиме

im578x383-praviy-sektor_visnuk.in.ua


Про це заявив керівник інформслужби “ПС” Артем Скоропадський.

За його словами, питання офіційного статусу ДУК порушується у переговорах із владою уже впродовж більш як півроку.

“Нам пропонують абсолютно неприйнятну річ: розпустити Корпус і просто вступати рядовими членами в Збройні сили чи Нацгвардію. Ми готові бути підрозділом ЗСУ, але автономним, і підпорядковуватись (лідеру “ПС” Дмитру) Ярошу і командиру Корпусу Андрію Стемпіцькому. Такі умови не задовольняють владу”, – заявив Скоропадський.

“Ми не те що не хочемо кудись вступати принципово. Ситуація в тому, що ДУК, і це визнають навіть військові, ефективніший за армійські підрозділи чи Нацгвардію. Який сенс розформовувати таку велику бойову одиницю, щоб вливати її у ЗСУ?”, – додав він.

За словами спікера “ПС”, у Нацгвардію ДУК точно не вступатиме.

“У Нацгвардію ми точно не підемо, бо в МВС не провели люстрацію, і багато наших бійців не хочуть бути працівниками МВС”, – пояснив Скоропадський.

Він пояснив, що обговорення умов легалізації “Правого сектору” постійно ведеться з владою і триває досі.

Скоропадський підтвердив, що лідеру “ПС” Дмитру Ярошу пропонували посаду у Генштабі ВСУ.

“Це правда, була така пропозиція. Але ми поки обдумуємо, бо поки незрозуміло, які там будуть повноваження”, – пояснив він.

Як відомо, в. о. спікера Генштабу Селезньов заявив, що керівництво Сектору “М” не намагається витіснити добровольців з АТО, а запропонувало бійцям ДУК “ПС” та іншим добровольцям вступити в лави ЗСУ чи Нацгвардії.

джерело http://espreso.tv/news/2015/03/26/u_quotpravomu_sektoriquot_poyasnyly__na_yakykh_umovakh_hotovi_quotzlyvatysyaquot_z_armiyeyu

Читайте також:  У Макіївці стався конфлікт між бойовиками

Шукайте деталі в групі Facebook