facebook

Чи варто заробітчанам з Прикарпаття їхати до Мордору?




Сьогодні поїздка заробітчанина на територію РФ може закінчитися арештом і звинуваченням у будь-якому найбезглуздішому злочині. У “псевдоцарстві” Путлера не діють міжнародні норми, а вже сама наявність іноземного паспорта робить з вас потенційного злочинця…

Гра Путлера проти України – це гра проти всіх. І рано чи пізно вона погано для нього завершиться. Головне, щоб ті, хто зараз перебуває у нього в заручниках, за цей час не втратили своє здоров’я. Про це йдеться у публікації Deutsche Welle.

У Москві за підозрою в шпигунстві 30 вересня був затриманий кореспондент державного інформаційного агентства “Укрінформ” Роман Сущенко. Банда “живучої блідої молі” кинула черговий виклик Україні, де-факто звинувативши Київ у шпигунстві.

“Справа Сущенка” – це виклик не лише українцям, але й усьому цивілізованому світу. Якщо зараз дозволити Путлеру “з’їсти” українського журналіста, то завтра подібне може трапитися в Москві з будь-яким іноземцем.

На жаль, Роман Сущенко не перший і, очевидно, не останній українець, якого “вертухаї” Путлера звинувачують в шпигунській діяльності. За 2014-16 роки в застінках ФСБ опинилися 73-річний Юрій Солошенко, який приїхав до росії на запрошення друзів, Євген Панов, затриманий в Криму за підозрою в тероризмі і шпигунстві, історик Ігор Козловський, звинувачений в шпигунстві у контрольованій терористичними бандами частині Донбасу, та багато інших українців.

За умов неоголошеної війни на Донбасі Кремлю дуже важливо підтримувати образ українця-ворога. Тому сьогодні поїздка заробітчанина на територію РФ може закінчитися арештом і звинуваченням в шпигунстві. У “псевдоцарстві” Путлера не діють міжнародні норми, а вже сама наявність іноземного паспорта робить з вас потенційного злочинця, навіть якщо ви, як Роман Сущенко, приїхали в гості до родичів.

Навіщо все це робить Путлер? Схоже, він має дві мети. Перша – переконати росіян, що навколо них самі вороги. Друга – в черговий раз продемонструвати власну безкарність. Для країни, яка зважилася на анексію Криму, веде війну на Донбасі й яку підозрюють у причетності до загибелі майже 300 пасажирів рейсу МН-17, історія з арештом іноземного журналіста – один з епізодів у великій геополітичній грі. Кремлівський карлик вирішив до кінця грати роль “поганого хлопця”.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що адекватною відповіддю Києва на арешт Сущенка може бути запровадження візового режиму з агресором. Офіційний Київ поки не наважується ні на те, ні на інше. Головний аргумент – в сусідній державі на заробітках перебуває багато українців, і розрив відносин між двома країнами вдарить, перш за все, по них. Але очевидно, що питання запровадження візового режиму – це питання часу.

Досі офіційний Київ “ковтав” всі агресивні дії Москви щодо української держави. Анексія Криму, спроби створення т.зв. “Новоросії”, війна на Донбасі, арешти українських громадян, переслідування кримських татар, проведення виборів до Держдуми на Кримському півострові і багато іншого можна сприймати як односторонню відмову Москви від дипвідносин з Україною.

Варто врахувати, що вся ця історія трапилася напередодні очікуваного обміну полоненими між Україною і терористами на Донбасі за принципом “всіх на всіх”. Арешт Сущенка ставить під загрозу такий обмін. Втім, хотіла того Москва чи ні, але тепер на порядку денному стоїть не лише він або питання про вибори в самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” і про статус цих псевдореспублік. Очевидно, що Москва не має наміру відпускати Україну зі своїх “обіймів”. Кремль ніколи не рахувався і не рахуватиметься з Києвом, а значить – з правилами і законами, на яких тримається нинішній світовий лад. “Справа Сущенка” – ще одне тому підтвердження. Гра Путлера проти України – це гра проти всіх. І рано чи пізно вона погано для нього завершиться. Головне, щоб ті, хто зараз перебуває у нього в заручниках, за цей час не втратили своє здоров’я.

При цьому, у випадку запровадження візового режиму з РФ, українським заробітчанам необхідно буде оформляти трудову візу

Про це заявила журналістка Ольга Мусафірова у програмі “Про політику” на Еспресо.TV.

На Московії наразі працюють на заробітках близько 5 мільйонів українців, наголосила Мусафірова.

“Звичайно, першою реакцією буде обурення: як це ми не можемо поїхати на заробітки. Я абсолютно впевнена, що другою реакцією тих, хто не зможе відмовитися від заробітків, буде оформлення трудових віз”, – зазначила Мусафірова.

За її словами, немає нічого страшного у процедурі одержання трудової візи на заробітки у росію. Це буде аналогічним процесом, як і для отримання аналогічної візи в інші країни.

©Natali – спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами:

http://dw.com/p/2Qqtc

http://espreso.tv/news/2016/10/03/vvedennya_vizovogo_rezhymu_z_rosiyeyu_ne_stane_problemoyu_dlya_zarobitchan

https://blogs.pravda.com.ua/authors/krulko/57f37b9e0c530/

Читайте також:  50 відтінків розпусти УПЦ МП

Шукайте деталі в групі Facebook