facebook

Митники вилучили у франківчанки 19 тисяч доларів США

На “зеленому коридорі” митники знайшли у мешканки Івано-Франківська 30 тисяч доларів, 19 тисяч з них вони вилучили.
6 жовтня приватний підприємець, мешканка Івано-Франківська, прибула на автомобілі MERCEDES-BENZ S320 з Польщі в Україну як водій. У пункті пропуску “Шегині – Медика” для проходження митного контролю обрала смугу спрощеного митного контролю – “зелений коридор”, чим заявила про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження, інформує управління комунікацій ГУ ДФС у Львівській області.
Сумка с деньгами


На підставі оцінки та аналізу ризиків автомобіль скерували у місце поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Там в салоні виявили сумку, в якій містились тридцять тисяч доларів США (купюрами по 100 доларів – 300 штук).

Оскільки громадянка України формою проходження митного контролю обрала смугу з проведенням спрощеного митного контролю, то своїми діями заявила про відсутність у неї готівки, що перевищує встановлені норми ввезення на митну територію України та підлягає обов’язковому письмовому декларуванню, а також потребує надання дозвільних документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків (фінансових установ), на суму, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, відповідно до Постанови Правління Національного банку України від 27.05.08 року №148 “Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України” зі змінами та доповненнями.

Цим вона порушила вимоги ст. 471 Митного кодексу України. Стосовно неї складено протокол про порушення митних правил, 18 790,0 доларів США вилучено до розгляду справи в суді.

 

Читайте також:  У прикарпатців вилучили наркотики майже на 100 тисяч гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.