facebook

У Києві спростили процедуру подачі документів на польську візу

Посольство Республіки Польща в Україні запровадило нову процедуру реєстрації клопотань до візових центрів у Києві.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Департамент консульської служби МЗС України. Згідно з повідомленням, нові правила оформлення шенгенської візи до Польщі мають на меті спростити доступ та прискорити процес подачі громадянами України візових клопотань.

zakordonnyy_pasport

 

Таким чином, як зазначили в МЗС, “з 3 жовтня 2016 року заявник, який планує оформити шенгенську візу до Польщі, має звернутися із закордонним паспортом до відділення “Банку Ідея” або “КредоБанку” та здійснити передоплату для себе та, у разі необхідності, членів своєї родини (до чотирьох осіб). Під час передоплати заявник вибирає тип візи і повідомляє контактний номер свого телефону”.

“Після здійснення передоплати сервісного збору та отримання банківського коду PTN заявнику протягом 5 днів зателефонує оператор колл-центру з 9:00 до 21:00 з понеділка по суботу (крім вихідних) і запропонує дату подачі документів. Якщо запропонована дата не є прийнятною для заявника, наступна автоматично обрана системою дата буде вдруге запропонована заявнику оператором в телефонному режимі”, – додали в українському МЗС.

При цьому українські дипломати звернули увагу, що спрощений варіант реєстрації на подачу візових документів до Польщі діятиме лише у Пунктах прийому візових анкет в Києві. Нововведення має суттєво скоротити процес подачі документів на польську візу, убезпечити систему від хакерських атак і спрямовано обмежити діяльність незаконних візових посередників, – переконані в українському МЗС.

Разом з тим сказано, що за результатами роботи нової процедури реєстрації в Києві, якщо буде зафіксовано її актуальність та пришвидшення процесу реєстрації заявників на отримання польської візи, така система буде запроваджена у візових центрах і консульських установах Польщі у Львові, Луцьку, Харкові, Одесі.

Читайте також:  Польща та Румунія ініціюють скасування віз для українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,

Джерело.