facebook

Франківці сплатили до міського бюджету понад 700 мільйонів гривень

За дев’ять місяців 2016 року до місцевої казни Івано-Франківська надійшло 723,4 млн.грн. податків і зборів.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 237,5 млн. грн. Про це повідомив начальник ДПІ у м.Івано-Франківську Любомир Слободян.

88_main (102)


За його словами, основну частку надходжень формує податок на доходи фізичних осіб. Адже частка його надходжень складає 449,1 млн.грн (що на 170,7 млн. грн. більше минулорічних показників), або  більш як 62% від загальної суми.

Також спостерігається збільшення надходжень плати за землю –71,6 млн. грн., що на 14,4 млн. грн. перевищують надходження 2015 року та єдиного податку – 86,0 млн. грн, що на 27,8 млн. грн. більше аніж торік.
Крім цього, місцевий бюджет поповнився надходженнями акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів на суму 87,8 млн. грн.

У Івано-Франківській ДПІ вважають, що головною метою органів фіскальної служби залишається підтримання партнерських відносин із платниками податків, спрощення процедури адміністрування податків і зборів та підвищення рівня добровільності їх сплати. У зв’язку з цим, на протязі останніх років фіскальне відомство практично перетворилось у сервісне, а платники податків стали сумлінніше виконувати свій громадський обов’язок зі сплати податків.

Читайте також:  В Івано-Франківську, схильний до суїциду боєць АТО, накинувся з ножем на патрульних поліцейських (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.