facebook

В Івано-Франківську виявлено понад сотню найманих працівників без офіційної реєстрації

З початку року рейдова група з питань легалізації зайнятості населення перевірила понад 400 суб’єктів господарювання. Відвідали міські крамниці, заклади ресторанного бізнесу та сезонні літники. В ході рейдів було виявлено понад сотню найманих працівників без офіційної реєстрації. 


50092_147594342389

До робочої групи входять представники галузевих управлінь міськвиконкому, фіскальної служби та держінспекції. Маршрут чергового рейду обирають спонтанно. На своєму шляху намагаються потрапити до кожного підприємця “двері в двері”. Під час виявлення дрібних порушень трудових відносин інспектори дають поради щодо їх усунення. Не рідко бізнесмени складають “байки” про причини порушень, зазначають інспектори. Саме такі роботодавці потраплають в групу ризику. Далі з горе-підприємцями займаються в Держінспекції, пише 0342.ua з посиланням на Вежу.

Сума штрафу за порушення трудового законодавства становить понад 40 тисяч гривень за кожного виявленого неоформленого працівника.

В галузевому управлінні переконують, офіційне працевлаштування взаємовигідне як для працівника, так і для самого роботодавця. Адже укладання трудового договору гарантує правовий захист обох сторін.

Читайте також:  З чим Шевченко йде у президенти: без власного житла, з орендованою «Тойотою» та дорогими годинниками

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.