facebook

Коломойський розповів про плани своєї подальшої діяльності

Відставка з посади голови Дніпропетровської ОДА вирішила конфлікт інтересів між бізнесом і держслужбою, заявив Ігор Коломойський

1601313




В ефірі програми “Право на владу” на 1+1 у четвер увечері він розповів, що президент України довго проявляв “всяку делікатність, коректність і довготерпіння з точки зору навіть не моїх витівок, а мого ставлення до життя і несумісності моєї зовнішньої позиції з посадою губернатора, який вертикально підпорядковується президенту”.

“Це терпіння тривало 10 місяців, але в якийсь момент зібралася критична маса, коли ми повинні були – щоб залишитися в добрих хороших і нормальних ділових відносинах – потиснути один одному руки і сказати, що ця сторінка перегорнута і моє губернаторство закінчено”, – сказав Коломойський.

Він також розповів, що рішення про відставку назрівало давно.

“І дозріло воно не тиждень тому і не два тижні тому, а воно дозріло приблизно після парламентських виборів, тобто в кінці жовтня – на початку листопада”, – заявив Коломойський.

На думку Коломойського, момент для його відставки був обраний вдало.

“Раніше було рано, а потім було б пізно. Ми перебуваємо в стадії перемир’я, це не виглядає з одного боку дезертирством, з іншого – накопичилися питання: історія з Андрушко, історія з Укрнафтою, вони дали той критичний драйв, який сподвиг мене на це рішення”, – сказав Коломойський.

При цьому він вважає, що останні публічні скандали були підставою, і що причина виходить з його бізнес-минулого.

“Я не зміг розлучитися зі своїм бізнес-минулим. У душі я залишаюся бізнесменом, а не чиновником. І як би я себе не змушував у мене не виходить”, – сказав Коломойський.

Коломойський також заявив, що не збирається йти у політику.

Читайте також:  Юлія Тимошенко написала заяву на зняття з неї депутатської недоторканності (фотофакт)

“Я не збираюся гратися в політику. Збираюся, може, займатися громадською діяльністю і продовжувати займатися бізнесом на благо України”, – сказав він.

Нагадаємо, вночі 25 березня, стало відомо, що губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський подав у відставку. Петро Порошенко заяву задовольнив, подякувавши Коломойському за виконану роботу.

Крім того Президент і екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації заявляють, що між ними не існує ніякого конфлікту.

Шукайте деталі в групі Facebook