facebook

“Не смійте вказувати нам віддавати території України”: Аваков різко відповів Олланду

Французький президент запропонував провести вибори на Донбасі без виводу російських військ. Міністр внутрішніх справ України і член однієї з найбільших парламентських партій “Народний фронт” Арсен Аваков різко розкритикував заяву президента Франції Франсуа Олланда, який запропонував провести на Донбасі місцеві вибори, а потім вивести російські війська з регіону і повернути контроль над українсько-російським кордоном.

385788600

 

“Я кажу вам, пане Олланд, не смійте вказувати нам віддавати території України і мільйони життів наших громадян під путінський режим, тому що так вам здається зручним!”, – написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

“Ви хочете проводити “вибори” під дулом російських окупаційних військ? При повній відсутності громадянських прав і свобод?

Не помічати сотні покалічених і вбитих солдатів кожен місяць? Мільйони людей втратили дах, вигнаних бандитами з Донбасу? Амністувати за вбивства і насильство російських бандитів-маріонеток? Ви про такі вибори?”, – поставив він питання Олланду. Глава МВС України нагадав президенту Франції, що напередодні Другої світової війни Європа умиротворяла Адольфа Гітлера, схваливши аншлюс Австрії та окупацію Чеських Судетів, а потім отримала війну. “Вас нічому не навчили події в Україні – погляньте на Сирію, або ви прозрієте лише тоді, коли російський “гібридний світ” прийде до кордонів Франції!?”, – запитує Аваков.

Український міністр назвав пропозиції Олланда не прийнятними і обурливими.


“Поступившись Путіну Україною, ви втратите Європу, втратите власну свободу. Не тіште себе ілюзіями – створіть реальний антипутінський демократичний фронт вільних людей, і не умиротворяйте агресора! Дуже розраховую, що мою позицію підтримує більшість міністрів Кабінету міністрів України і більшість членів парламенту”, – написав Арсен Аваков.

Читайте також:  Жителям Донбасу обіцяють спокійні свята

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.