facebook

Порошенко: Україна готова до поставок туркменського газу

Президент України Петро Порошенко заявив про готовність і зацікавленість у поставках туркменського газу.

1601311




Про це він заявив під час зустрічі із заступником голови Кабінету Міністрів, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим, передає прес-служба Президента.

Порошенко відзначив зацікавленість в диверсифікації поставок газу, зокремаза рахунок туркменського природного ресурсу. “Україна готова і зацікавлена ??у відновленні поставок туркменського газу, як альтернативного джерела”, – сказав він.

Мередов наголосив, що Україна є надійним партнером для Туркменістану, і його країна прагне і надалі розвивати торгово-економічне співробітництво. Він відзначив позитивний досвід роботи українських компаній у різних галузях туркменської економіки, зокрема в нафтогазовій сфері, реалізації великих інфраструктурних проектів тощо.

Порошенко звернув увагу на те, що Україна має потужний комплекс енергетичного машинобудування, і українські державні підприємства зацікавлені в поставках турбін і компресорних станцій до Туркменістану.

Сторони також обговорили можливість відновлення авіасполучення між країнами і розвиток співпраці у гуманітарній сфері, зокрема проведення Днів культури. Петро Порошенко також запросив туркменських інвесторів в Україну.

Крім того, Мередов передав Порошенку запрошення від Президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова відвідати його країну. Порошенко запросив туркменського колегу відвідати Україну.

Як раніше повідомлялося, вже в поточному році ЄС має намір підписати з Баку і Ашхабадом меморандуми про взаєморозуміння, які мають стати частиною пакету з підвищення “стійкості” постачання Європи природним газом. Цей пакет Євросоюз хотів би розробити до 2016 року.

Читайте також:  Рейтинг Зеленського значно впав – результати соцопитувань

Шукайте деталі в групі Facebook