facebook

«Океану Ельзи» – 22 роки: як це було

Легендарний український гурт «Океан Ельзи» святкує свої 22-річчя з дня створення!

Свій День Народження відзначає відомий український колектив, чия поява і діяльність нерозривно асоціюється і символізує українську незалежність!

Історія створення гурту доволі прозаїчна, проте не позбавлена доленосності.

OE_2016


У далекому 1992-му році Денис Глінін зустрічає Павла Гудімова і Юру Хусточку: вирішують грати разом. В цю ж мить десь поруч на одній з вулиць старого Львова йшов хлопчина і наспівував мелодію… так відбулося народження пісні «Відпусти», становлення композитора, музиканта Святослава Вакарчука.  Музиканти запросили  19-річного студента факультету теоретичної фізики Святослава Вакарчука в групу.

oKedx0z67UQ

OkeanElzy1

Влітку 1994 року відбулася їхня перша спільна репетиція і вже 12 жовтня творчий колектив об’єднався у молодий гурт. Цю дату і прийнято вважати Днем народження «океанів».

2a5f17c619a2f3c400a9f87703e095c6_rjetor_06

oe-10

3_gruppa-okean-elzy-dast-koncert-v-sheremetevo_1389254406

У 1995 році відбулася перша телевізійна трансляція виступу колективу на львівському телеканалі, в програмі «Дека». І відтоді закрутилося!..

Упродовж цих років склад гурту неодноразово змінювався, проте його ідейний натхненник, автор більшості пісень і музики, Святослав Вакарчук залишився незмінним. Окрім нього, у колективі до сьогодні залишився Денис Глінін, решта учасників зайнялися власним розвитком і вже відомі пі іншими псевдонімами та творчими здобутками.

Ibh96omJuTM

okeanelzy

Наприклад, гітарист Павло Гудімов став відомим українським арт-менеджером, колекціонером мистецтва.

Також всім відомий Піанобой або клавішник Дмитро Шуров, сьогодні став новатором у музиці і має не меншу популярність, ніж решта українських популярних виконавців.

Сьогодні учасниками “ОЕ” є:

 Святослав Вакарчук – вокал, автор музики та слів.

  Денис Глінін – ударні

  Денис Дудко – бас-гітара

 Мілош Єліч – клавішні, аранжування Владімір Опсеніца – гітара.

Сьогодні гурт став справжньою легендою української музики і найпопулярнішим колективом в Україні.

Читайте також:  Девід Бекхем стане хрещеним батьком британської принцеси Шарлотти

okena_elzy_elzy

Океан Ельзи багаторазово визнані публікою й критиками, як краща рок-група і краща live-група СНД і Східної Європи. Океан Ельзи – це експресивний, самовідданий концертний драйв, унікальне поєднання справжньої слов’янської мелодійності з потужною роковою енергетикою.

Платівки групи завжди резонансні й стають гучною подією. Сольні концерти Океан Ельзи, головною умовою яких є живий звук, незмінно викликають великий інтерес і збирають шалену кількість людей і переповнюють стадіони і площі міст.

 

Вітаємо наш найбільший і найпотужніший «Океан» у світі і бажаємо йому вирувати і розширювати свої неймовірні музичні горизонти!

До речі, Святославу Вакарчуку українці довіряють найбільше з-поміж всіх відомих сучасників.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.