facebook

Франківчани допомагають самотньому 4-місячному малюку

Історія родини Микитиних до глибини душі торкає не лише медперсонал Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, а й усіх, хто дізнається про неї. І люди поспішають на допомогу.

14517427_675785069242953_2433145604965794686_n


Богданчик Микитин народився через два місці після того, як загинув його батько. У мами стався нервовий зрив, і зараз вона перебуває на лікуванні.

Про 4-місячну дитину, до якої не навідується ніхто з рідних, у соцмережі розповіла Зоряна Челяк.

“Маленькому Богданчику потрібна допомога. Малюкові 4 місяці, мама його важко захворіла після втрати чоловіка, який загинув. Родичів, мабуть, і нема, бо за тиждень часу ніхто і не навідується до малюка, – це зі слів медперсоналу. Хлопчик хворий на серденько, йому мають робити операцію. Будь ласка, допоможіть йому, хто може. Знаходиться Богданчик в дитячій лікарні у нефрології. Я з ним познайомилась випадково, бо моя дочка лежить в цій лікарні. Побачила його очка – серце крається, дуже хочеться, щоб знайшлись небайдужі люди і підтримали малечу, як можуть…” – написала Зоряна.

Богданчика в нефрологічне відділення Івано-Франківської ОДКЛ з Яремчанської лікарні привіз медперсонал, повідомила КУРСу завідуюча нефрологічним відділенням ОДКЛ Оксана Дащенко. Зараз дитина проходить комплексне обстеження – її готують у Надвірнянський будинок дитини.

“Наше завдання зараз – зробити транзитарне комплексне обстеження перед Надвірнянським будинком дитини. Хлопчик має свій діагноз, який треба коригувати”, – повідомила лікар.

За її словами, в останні дні до Богданчика прийшло дуже багато людей, вони приносили памперси, харчування, інші речі. Ліками дитина повністю забезпечена за державний кошт.

“Якщо хтось хоче допомогти Богданчику, то можуть відстежувати його долю, можливо, в майбутньому йому буде потрібна операція. І може, краще відкрити для хлопчика рахунок і складати туди гроші – вони йому знадобляться”, – розмірковує заввідділом.

Читайте також:  Сьогодні у Франківську проїздом побував Петро Порошенко (ФОТО+ВІДЕО)

Директор Надвірнянського будинку дитини Галина Кузнєцова запевнила, що про хлопчика, коли його переведуть у заклад, подбають.

Однак державний сиротинець не має права відкривати картки чи в якийсь інший спосіб збирати кошти персонально для когось зі своїх вихованців, як і не має права витрачати кошти з рахунку закладу на когось одного.

З’ясувалося, що у маленького Богданчика є трирічний братик. Назарко знаходиться в одному з прикарпатських дитячих притулків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.