facebook

Склад новий, проблеми ті самі. Івано-Франківська ОВК знову не зареєструвала Марію Ткачук депутатом облради (фото+відео)

13 жовтня відбулося друге засідання новопризначеної Івано-Франківської обласної виборчої комісії.

Основне питання, яке було на порядку денному – вирішення питання стосовно визнання обраною та реєстрації Ткачук Марії Михайлівни депутатом Івано-Франківської обласної ради.

DQQEOLNULzg


Нагадаємо, 4 жовтня ЦВК достроково припинила повноваження Івано-Франківської обласної виборчої комісії. Вона встановила факт одноразового грубого порушення попередньою Івано-Франківською обласною виборчою комісією законів України та достроково припинила повноваження всього її складу.

Попередня ОВК майже рік не виконувала рішення суду про реєстрацію Марії Ткачук депутатом облради.

Ще 5 грудня, в Івано-Франківську відбулося засідання обласної ТВК. Представник “Самопомочі” Марія Ткачук з Коломиї подала свою заяву до ОВК, в якій фактично просила позбавити свого однопартійця Коцюра Сергія Петровича депутатського мандату, мотивуючи це тим, що він став першим заступником міського голови, а 14 грудня 2015 року суд визнав протиправною діяльність Івано-Франківської обласної виборчої комісії та зобов’язав її вирішити питання щодо реєстрації її депутатом Івано-Франківської обласної ради.

 

12341017_10204224707652336_1657130107003626772_n

 

Згодом сам Сергій Коцюр написав заяву, в якій просив виконати рішення суду і зареєструвати Марію Ткачук депутатом обласної ради.

Цього зроблено не було і ЦВК розпустила ІФОВК.

Нову ТВК вже до 17 жовтня зобов’язали вирішити в установленому законодавством України порядку питання стосовно визнання обраною та реєстрації Ткачук М.М. депутатом Івано-Франківської обласної ради та невідкладно надіслати до ЦВК копії рішень, прийнятих за результатами розгляду вказаних питань.

На сьогоднішнє засідання зібрались 13 членів ОВК із 15.

 

f6ZftGdkzk0

Дві години тривала суперечка, стосовно того, чи повинна комісія виконати постанову ЦВК і якщо так – то, як їй це правильно і законно зробити.

Член комісії Ігор Ткач висловив пропозицію звернутися за роз’ясненнями до центрвиборчкому, стосовно механізмів виконання. Питання не набрало достатньої кількості голосів.

Читайте також:  Не почувається в безпеці: Кравчук розповів, що засинає з пістолетом

Натомість пропозиція заступника голови комісії від ВО “Батьківщина” Анатолія Дроня, щоб звернутися до керівництва “Самопомочі” аби ті самі вирішили, хто має стати депутатом, голоси назбирала – 8 “за” і 4 “проти”.

На апеляції члена комісії від “Самопомочі” Тараса Жарського про неможливість виконати дане прохання комісія не зважала.

Також вона не зважала і на слова представника Марії Ткачук про те, що рішення суду та постанову ЦВК необхідно виконати. В іншому разі комісію знову розпустять та притягнуть до відповідальності.

За його словами, на кількох членів попередньої комісії відкриті кримінальні провадження за невиконання рішення суду та зловживання владою.

Врешті комісія оголосила перерву до 12-ї години 17 жовтня. До того часу вона повинна отримати відповідь від керівництва партії “Самопомочі” про те, хто має бути депутатом – Сергій Коцюр чи Марія Ткачук.

Хоча, як саме це повинно виглядати в комісії не уточнили Жодного письмового підтвердження свого прохання “Самопомочі” передано не було. Натомість є лише усна пропозиція, котра більше схожа на перекладання відповідальності і затягування часу, озвучена Анатолієм Дронем і повторена головою ОВК Зіновієм Карабіном.

На сьогоднішній день трохи неправильно казати, що це нібито наш внутрішній партійний конфлікт. Ключове бачення «Самопомочі» – неухильне дотримання чинного законодавства. В даному випадку – ми побачили недотримання чинного законодавства“, – розповідаєкерівник юридичної служби Івано-Франківської організації політичної партії «Самопомочі», член новоствореної ОВК  Тарас Жарський.

Сергій Коцюр був присутній на передостанньому засіданні попередньої виборчої комісії.

Він визнав, що він припинив свої повноваження, про що він надав відповідну заяву і визнав той факт, що він припинив свої повноваження на підставі рішення суду. Сергій Коцюр сказав, що підтримує рішення суду й прагне до законності. Наразі ідеться про відновлення правопорядку“, – наголосив Т.Жарський.

СКЛАД НОВОЇ ОВК:

Читайте також:  Такою франківчанку Тіну Кароль ніхто не бачив: Співачка поділилася пікантними фото у Мережі

 

Прізвище, ім’я, по батькові    Посада у ВК Політична партія, місцева організація якої є суб’єктом подання члена комісії
Карабін Зіновій Євгенович Голова комісії ПАРТІЯ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ”
Дронь Анатолій Володимирович Заступник

голови комісії

Політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”
Басараб Наталія Василівна Секретар комісії Радикальна партія Олега Ляшка
Боцвінок Світлана Михайлівна Член комісії Політична партія “НАРОДНИЙ ФРОНТ”
Висоцька Надія Михайлівна Член комісії Радикальна партія Олега Ляшка
Жарський Тарас Володимирович Член комісії Політична партія “Об’єднання “САМОПОМІЧ”
Іваськевич Святослав Володимирович Член комісії Радикальна партія Олега Ляшка

 

Койдик Дмитро Олександрович Член комісії ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП”
Куцишин Роман Володимирович Член комісії Політична партія “НАРОДНИЙ ФРОНТ”
Остапенко Тетяна Олександрівна Член комісії Політична партія “Воля”

 

Пасічняк Наталія Зіновіївна Член комісії Політична партія “Об’єднання “САМОПОМІЧ”
Ревчук Василь Іванович Член комісії Політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”
Самійло Володимир Миколайович Член комісії ПАРТІЯ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ”
Слободян Леся Михайлівна Член комісії ПАРТІЯ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ”
Ткач Ігор Євгенович Член комісії ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “РЕСПУБЛІКАНСЬКА ПАРТІЯ”

Цікаво, що в обласній раді таких сумісників є ще два депутати – Олександр Левицький таМикола Вітенко – обидва заступники міського голови Івано-Франківська Руслана Марцніківа.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.