facebook

Горілка в Тризубі: франківці обурені рагульством “Княгинина”

В соцмережі іванофранківці з обуренням обговорюють новий дизайн сувенірних пляшок з горілками, який пропонує Івано-Франківське обласне державне об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, ТМ “Княгинин”.

“Люди добрі! Ну, так не можна! Ну як можна плодити такий кіч, несмак?” – франківський художник Ігор Роп’яник опублікував в соцмережі фото нових пляшок “Княгинина”.

14670817_1351461244865942_9120259558907415786_n

“Всі пам’ятаємо горілку від “Княгинина” – у керамічних пляшках у вигляді писанки, куманця. Це справді були прекрасні сувеніри, з якими не соромно було поїхати в інше місто і навіть в іншу країну. Випускали цю ексклюзивну тару для франківського підприємства аж на Донеччині, у місті Макіївці, на тамтешньому ТОВ “Фарфор Керамік”. Потім ця ниточка обірвалася. І що далі? Краще було нашим місцевим “дізайнєрам” взагалі нічого не придумувати взамін, аніж випустити таке страхіття, яке інакше, ніж рагульством, не назвеш!” – обурюється Роп’яник.

“Яке відношення, скажіть, має Ейфелева вежа до Прикарпаття, Гуцульщини?! Те, що вона раптом стала жовто-блакитною? А тризуб? Точніше, Тризуб – з великої, – бо це наш герб, символ. Він – як тара для горілки? У вас розум є, “дизайнери” недороблені?” – не стримується франківець.

В коментарях під фотографіями, які ілюструють особливий креатив “Княгинина”, франківці підтримали Ігоря Роп’яника.

“Що називається – “приїхали”. За “Тризуб” (Малий герб) люди голови клали, життя віддавали. Ганьба “Княгинину”, – пише Мирослав Качмарик.

“Приїхали цього літа до Франківська у відпустку, Знайома каже: хотіла вам сюрприз зробити, щось наше подарувати, від Княгинин, та і ми думали щось для друзів придбати, але, на жаль… це дійсно жахливо, особливо Тризуб…” – погоджується Lessia Alexart Zukraïnu.

“Сільський кіч… циганщина якась”, – відгукнувся Petro Goy.

Експлуатують патріотичну та державну символіку для розливу й продажу спиртних напоїв не тільки в Івано-Франківському сприто-горілчаному об’єднанні.

Читайте також:  На Прикарпаття насуваються грози, в деяких районах з градом

Підставку “Тризуб”, у який можна встромити  будь-яку пляшку з келішками, як “Карпатський сувенір” пропонують в інтернет-магазині карпатських виробів з міста Косова.

Керамічний Тризуб як сувенірну пляшку-“чекушку”, в яку можна заливати різні алкогольні напої, виготовляє і продає гуртом зі знижкою “Елегія Гранд”.



На сайті
цієї фірми, що спеціалізується на упаковках сприто-горілчаних напоїв, сказано прямо – “Бутилка для водки “Трєзубєц”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.