facebook

Вибух біля офісу ОБСЄ у Франківську : камери зафіксували підривника (відео)

Банальне хуліганство або ще один напад на офіс ОБСЄ?

Вчора вночі в центрі Івано-Франківська прогримів вибух біля офісу івано-франківської місії спостерігачів.



Місяць тому там же невідомі підпалили один з позашляховиків ОБСЄ. Пов’язані між собою ці два випадки – намагалися з’ясувати наші кореспонденти, пишуть Версії з посиланням на Подробности.

top-photo

Все сталося ось тут – на задньому дворі шестиповерхового офісного будинку. Близько першої години ночі місцеві жителі почули сильний вибух і відразу ж викликали поліцію.

“До чергової частини Івано-Франківського відділу поліції зателефонувала жителька з повідомленням, що вночі близько 1 години чотирнадцятого жовтня вона почула вибух. На місце події прибула слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Під час перевірки правоохоронці виявили сліди вибухонебезпечного пристрою.

Ймовірно це була граната РГД-5 “, – говорить Мирослава Белдик, завідувач сектором комунікацій в ГУ НП Івано-Франківської області.

Будинок, біля якого стався вибух, розташований в центрі Івано-Франківська. На першому поверсі будівлі – невеликий ресторан і книгарня. А на четвертому і п’ятому поверхах знаходиться офіс ОБСЄ. Що думають його працівники про нічну пригоду і пов’язують вибух з діяльністю місії дізнатися не вдалося.

Говорити з нами тут навідріз відмовилися. Вибуховою хвилею в сусідньому житловому будинку вибило майже всі вікна. Але за даними поліції ніхто з мешканців не постраждав. Однак мешканці будинку, як і співробітники фірм не хочуть коментувати нічну подію.

“Я абсолютно нічого не знаю. – Може хтось щось говорив, що тут сталося -? …. Я поняття не маю. Я взагалі не знаю, що тут було. Я думала, що це житловий будинок. Але я не знаю. Чесно , нічого не знаю “.

Минулого місяця в цьому ж дворі вночі підпалили позашляховик місії ОБСЄ. Тоді невідомий чоловік в капюшоні підійшов до автомобіля, залишив на капоті пакет, підпалив його і втік. У поліції поки не бачать зв’язку між цією подією і вибухом. Головна версія, над якою працюють правоохоронці, – хуліганство.

“… Зараз поліцейські встановлюють всі обставини події. Опитують свідків і очевидців А також встановлюють особу зловмисника”, – говорить Мирослава Белдик, завідувач сектором комунікацій в ГУ НП Івано-Франківської Області.

Уже ввечері на сайті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з’явилося повідомлення – на камерах відеоспостереження, встановлених біля Івано-Франківського офісу місії, зафіксований невідомий в капюшоні і з ліхтариком він з’явився на парковці і кинув пакет – після чого прогримів вибух в 10 метрах від заднього входу в будівлю

Читайте також:  На Прикарпатті двоє підлітків пішли з дому через конфлікт з мамою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.