facebook

Головний «надзвичайник» Івано-Франківщини забув задекларувати бізнес і 20 соток землі дружини

Начальник Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький не задекларував бізнес своєї дружини та 0,2 га землі, які вона отримала у власність ще у 2013 році. Про це стало відомо з Державного реєстру прав на нерухоме майно та реєстру юридичних осіб.

Згідно з декларацією про доходи за 2015 рік, 43-річний Володимир Чернецький не володіє жодною нерухомістю. Натомість для членів своєї сім’ї, дружини та сина, він вказав три квартири, три ділянки та невеликий будинок.

majno-z-deklar

Дві найбільші ділянки, площею 1500 і 1433 кв. м, та будинок (57,6 кв. м) розташовані у селі Новосілка Івано-Франківської області. Точне місце розташування цих ділянок невідоме, оскільки в реєстрі нерухомості даних про них немає.

Однак, згідно з публічною кадастровою картою, матері його дружини Марії Двикалюк в селі Новосілка належать два наділи площею 0,15 та 0,1835 га.

Zemlya-Novosilka

 




Червоним позначено дві ділянки тещі Чернецького, зеленим – незадекларовану землю його дружини

Вище над цими ділянками є ще одна, площею 0,2006 га, якою Ольга Чернецька володіє з грудня 2013 року. Ця земля відсутня у декларації службовця.

zemlya-rejestr

Тещі Володимира Чернецького також належить будинок у центрі Івано-Франківська, на вулиці Борковського. Згідно з реєстром нерухомості, вона стала власником «домоволодіння» у 2012 році. Площа майна не вказана. В інтернеті продають один із будинків на цій вулиці площею 400 кв. м за 3,9 млн грн.

bud-rejestr

bud-borcovskogo

Будинок Марії Двикалюк на вулиці Борковсього в Івано-Франківську

З будинку відкривається краєвид на озеро й тенісні корти. А судячи з фотографій цієї вулиці, в’їзд на неї перекривають шлагбаумом.

bud-na-borcovskogo

Марія Двикалюк певний час також займалась бізнесом, що пов’язаний з роботою її зятя. У 2010 році вона стала співвласницею ТОВ «Варта-Безпека», що через рік отримало ліцензію на проектування, монтаж і техобслуговування засобів протипожежного захисту та систем опалення, оцінку протипожежного стану.

Читайте також:  Що могло стати причиною залізничної aварії на Хмельниччині: поліція озвучила версію

У 2012 році регіональний підрозділ Держтехногенбезпеки назвав ТОВ «Варта-Безпеки» у п’ятірці компаній, що протягом десяти місяців того року виконали найбільший обсяг робіт протипожежного призначення та переважно залучалися до виконання робіт на найбільш відповідальних об’єктах на Івано-Франківщині.

У декларації про доходи Володимира Чернецького за 2015 рік зазначено, що його дружина не має внесків до статутних капіталів юридичних осіб. Однак, згідно з Єдиним держреєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Ольга Чернецька з 2007 року і досі є співвласницею ТОВ «Нова аптека «Вежа Франкофарм», основним видом діяльності якого є торгівля фармацевтичними товарами.

dell-vnesky

Внесок Ольги Чернецької до статутного капіталу фірми становить 22,5 тис. грн. «Нова аптека «Вежа Франкофарм» не перебуває в стані припинення діяльності, вказано в реєстрі. Однак станом на 11 жовтня фірма має податковий борг та перебуває на обліку в контролюючому органі як така, щодо якої до реєстру внесено запис про відсутність підтвердження відомостей.

borg-dsns

За 2015 рік Володимир Чернецький задекларував понад 231 тис. грн доходу, зокрема 94 тис. грн від продажу майна, члени його сім’ї – ще 81,7 тис. грн, у тому числі понад 67 тис. грн від продажу майна. Щодо транспортних засобів, то Володимир Чернецький володіє ГАЗ -24 1955 року випуску та причепом «Дністер», а члени його сім’ї – КамАЗом 55120 1983 року випуску і ще одним причепом.

Матеріал підготовлено «Наші гроші. Львів» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Перевірка декларацій про доходи службовців місцевого рівня чотирьох областей Західної України»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.