facebook

В Івано-Франківську відбулась прокурорська нарада

Пріоритетними визначено: викриття правопорушень у сфері службової та професійної діяльності, бюджетній, земельних відносин та проти довкілля.

13 жовтня під час оперативної наради прокурор області заслухав звіти заступників щодо ефективності роботи на очолюваних напрямах та пояснення керівників місцевих прокуратур щодо причин допущених недоліків та прорахунків в організації роботи, шляхів їх усунення.DSCF5483

Так, одним із найнижчих у державі залишається рівень злочинності, розкрито майже кожне третє кримінальне правопорушення. Зросла питома вага скерованих до суду обвинувальних актів, закінчено три чверті розслідуваних проваджень, більше половини з яких – із угодами про визнання винуватості. Забезпечено стовідсоткове відшкодування шкоди у закінчених провадженнях слідчими органів фіскальної служби (майже 4 млн. грн.) Слідчими прокуратури розслідувано низку актуальних кримінальних правопорушень, у тому числі з ознаками корупції.
Унаслідок вжитих заходів викрито 6 організованих груп, серед яких з корупційними та транснаціональними зв’язками. Розпочато 45 кримінальних правопорушень, пов’язаних з хабарництвом та одержанням неправомірної вигоди, у тому числі серед посадовців вищого рівня. За позовами прокурорів виконано судових рішень на 112 млн грн.
Завдяки послідовній позиції державних обвинувачів апеляційним судом області постановлено 45 нових вироків, за касаційними скаргами прокурорів переглянуто ряд незаконних судових рішень у кримінальних провадженнях.
Посилено нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та застосуванні інших заходів примусового характеру. Розпочато 2 кримінальні провадження з ознаками корупції стосовно посадових осіб Управління ДПтС України в області. За ініціативою прокурорів із органів і установ виконання покарань та застосування заходів впливу за адміністративні правопорушення звільнено 4 незаконно утримуваних осіб.
Впродовж липня-вересня значно активізовано представницьку діяльність, у тому числі щодо захисту інтересів держави в сфері охорони дитинства, де заявлено позовів на суму понад 61,5 млн. грн. Також особливу увагу приділено удосконаленню роботи щодо особистого прийому громадян. За цей час особисто прокурором області прийнято у чотири рази більше громадян, ніж загалом у першому півріччі.
Прокурорами скасовано 39 постанов територіальних підрозділів поліції про закриття кримінальних проваджень, з яких 2 вже скеровано до суду.
Окрім того, збільшилась кількість викритих кримінальних правопорушень, вчинених у сфері службової та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг та у сфері земельних відносин та проти довкілля, а також у бюджетній сфері.
Водночас ці пріоритетні напрямки залишаються актуальними та потребують вжиття додаткових заходів.



Читайте також:  Марцінків продовжив канікули школярам Франківська - "Краще, ніж дистанційка"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.