facebook

Росія “вішає” вбивство “Мотороли” на “білих расистів” з України

В мережі Інтернет з’явилося відео, де троє озброєних хлопців стверджують, що вбили “Моторолу”. Але хлопці стоять на фоні прапору “Misanthropic Division” – організації, яка на Росії вважається екстремістсько

rzebxs0fk8c_729x547

Командир бойовиків “ДНР” Арсеній Павлов “Моторола” був підірваний у ліфті будинку в серці Донецька, де він проживав.

Згодом у мережі з’явилося відео, де троє озброєних бійців кажуть, що це вони вбили “Моторолу”, а наступними будуть Захарченко і Плотницький.

Якщо трошки розібрати дане коротке відео, то можна впевнено сказати, що воно цілком відповідає всім канонам кремлівської пропаганди. У “ДНР” відразу після вбивства “Мотороли” заявили, що це була справа рук української ДРГ. Тут ми бачимо український прапор із символом дивізії “Фенікса”, і прапор “Misanthropic Division” – все має свідчити, що бійці – саме представники цієї організації.

Вона, до речі, не проста. “Misanthropic Division” – це організація так званих “білих расистів”. Вона є міжнародною. Її члени є як у країнах ЄС, так і в СНД.

На Росії вважають, що дана організація була створена в акурат до подій на Євромайдані і потім, мовляв, вона влилася у ряди “Правого сектора”. Сторінки у соцмережах “ВКонтакте” регулярно блокуються.

Але чому ж на відео хлопці говорять російською? Відповідь на дане питання можна знайти в інтерв’ю одного з бійців організації, яке вдалося знайти у “ЖЖ”.

“Ми – європейці, слов’яни. Російська мова обрана тому, що її розуміє більшість. Серед нас є росіяни, українці, білоруси і представники інших білих європейських націй. Ми в першу чергу націонал-соціалісти, білі расисти і виступаємо проти шовіністичної ворожнечі між братніми народами. Географія наших осередків набагато ширша Росії і України. В даний момент у нас більше десятка регіональних спільнот, зокрема і в країнах Західної Європи і Північної Америки, серед них – США, Іспанія, Німеччина, Італія. Тому у “Misanthropic Division” і англомовне ім’я”, – йдеться в інтерв’ю.

Читайте також:  Путін особисто не дозволив своїм військам відступити з Херсона і зіпсував стосунки з командирами - NYT

Також боєць підтверджує створення організації в жовтні 2013-го, її участь у протистоянні з “Беркутом”, війні на Донбасі, але спростовує зв’язок із “Правим сектором”. Натомість, в матеріалі йдеться, що їхні представники є у полку “Азов”.

“Наш загін на Майдані був під егідою “Соціал-національної асамблеї”. “Правий Сектор” не має ніякого відношення до “Misanthropic Division”, про що ми неодноразово заявляли, нам здається дивною і часто відверто зрадницькою позиція щодо деяких питань, яку займає політичне керівництво ПС. Наприклад, єврейський колабораціонізм в рядах “Правого Сектора”, сумнівні зв’язки з УНА-УНСО з чеченськими терористами, і наявність безпосередньо чеченців в рядах Добровольчого Українського Корпусу ПС. При цьому ми поважаємо і підтримуємо простих хлопців, які воюють в складі ДУК ПС.
PR-uUFCMKlM


Серед наших людей є як соратники СНА, так і непартійні. Фактично ми незалежні від жодної організації, але вважаємо, що СНА – саме та політична сила, з якою почнеться відродження споконвічної Русі-України і всієї Європи.

“Misanthropic Division” – не політична течія, ми ніколи не прагнули легалізуватися, це швидше союз людей з пасіонарним світосприйняттям. Ми готові діяти заради мрії про велике майбутнє нашої раси або битися в рядах військово-політичної сили, якщо вважатимемо, що наші цілі, нехай тактично, збігаються. Наш головний ворог – російський необільшовизм. Проти більшовика, як то кажуть, хоч із самим чортом. Нашу місію виправдовують будь-які засоби”, – йдеться в інтерв’ю.

Зазначимо, що на Росії “дивізія” визнана екстремістською організацією. Тому все досить вдало для кремлівської пропаганди.
FkyxgPEj_4Y
Чи могли дані хлопці підірвати “Моторолу”? Питання досить важке. Будинок “Мотороли” на перетині вулиць 50 років СРСР і Челюскінців був режимним об’єктом, що охороняється і без охорони командир не ходив. В якості вибухівки використовувався пластид, а бомбу закріпили на тросі ліфта. Відразу після вибуху, як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на мешканців, до будинку під’їхали два БТРи. У будинку велося відеоспостереження, купа охоронців. Робота вбивці досить ювелірна. І тут ми бачимо трьох хлопців…

Читайте також:  Вдoвою залишилася 18-річна Оксана: стали відомі деталі із життя зaгuблoгo бійця

Більше схоже на те, що росіяни спробують прив’язати дане вбивство до терористичної діяльності. Мовляв, екстремісти (терористи) з “Misanthropic Division” входять в українські силові структури і використовуються ними. І з цим потрібно боротися. Таким чином можна спробувати наблизити сирійський сценарій і використання авіації. Але чи вийде це? Питання відкрите.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.