facebook

Астронавти NASA вийдуть у відкритий космос для підготовки МКС до прийому нових кораблів

Американські астронавти Баррі Уілмор і Террі Вертс, що входять до складу екіпажу Міжнародної космічної станції (МКС), здійснять третій і останній вихід у відкритий космос з метою продовжити роботи з підготовки орбітального комплексу до прийому нових американських пілотованих кораблів, передає УНН з посиланням на ТАСС.

nasa2



Як повідомили в Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), “космічна прогулянка” розпочнеться о 07:10 за часом Східного узбережжя і триватиме близько 6 годин 45 хвилин.

На цей раз Уілмор і Вертс займуться прокладанням кабелів електроживлення та передачі даних, а також встановлять на зовнішній поверхні станції чотири комунікаційні антени і кілька лазерних відбивачів. Це обладнання буде потрібно для забезпечення стикування орбітального комплексу з новими американськими пілотованими кораблями, які зараз розробляють компанії SpaceX і Boeing.

В даний час на МКС знаходяться шість чоловік: командир 42-ї експедиції Уілмор, Вертс, астронавт Європейського космічного агентства Саманта Крістофоретті і російські космонавти Олександр Самокутяєв, Олена Сєрова та Антон Шкаплеров.

Читайте також:  В ДТП у Данії загинула родина з Тернопільщини

Шукайте деталі в групі Facebook