facebook

Прикарпатцям повернуть 6,7 млн грн податкової знижки

За січень-вересень 2016 року більш як 6 тисяч громадян Івано-Франківщини подали декларації з метою використання права на податкову знижку. Задекларована сума податку з доходів фізичних осіб, що підлягає поверненню на розрахункові рахунки платників, склала 6,7 млн грн.

576e2f63af02e-groshi14



Про це повідомили в управлінні податків і зборів фізичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв’язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, визначені підпунктами 166.3.1 – 166.3.3 та 166.3.5 – 166.3.8 пункту 166.3 статті 166 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями, та підтверджені відповідними платіжними і розрахунковими документами.

Для реалізації права на податкову знижку за 2015 рік громадянину необхідно заповнити та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи по 31.12.2016 включно, тобто упродовж усього 2016 року. Декларація надається фізичними особами – платниками ПДФО до податкової інспекції за місцем свого проживання за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859. Податок підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання декларації.

Необхідно зазначити, що у разі, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Читайте також:  Українців змусять двічі сплатити податки із легально зароблених грошей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.