facebook

У Львові 12 дітей інфікувались ВІЛом на території дитсадків та дитмайданчиків

Впродовж дев’яти місяців у Львові на території дитячих дошкільних закладів та дитячих майданчиків інфікувалося ВІЛом 12 дітей.

Про це, 20 жовтня, під час сесії Львівської міськради повідомив депутат Андрій Рікота.

1477142860--liki--shprici-jpg


Він зазначив, що один із таких випадків трапився нещодавно – 28 вересня. Чотирирічна дитина вкололася шприцом з ВІЛ-інфекцією, який невідомі залишили на території дитячого садка. Результат аналізу крові хлопчика не підтвердив, що він інфікований. Депутат зазначив, що це може проявитись згодом – окрім ВІЛу дитині загрожує і гепатит С.

Рікота додав, мешканці неодноразово звертаються з повідомленнями, що знаходять використані шприци, навіть, у власних поштових скриньках.

Саме тому він звернувся до міського голови Львова Андрія Садового та т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитра Загарії з вимогою негайно вжити профілактичних заходів щодо належного догляду за територіями дитячих садочків та дитячих майданчиків, а також посиленого патрулювання цих місць, а також вжити заходів для притягнення до відповідальності тих осіб, з вини яких було нанесено шкоду здоров’ю дітей.

 

Читайте також:  Програма будівництва дитячих майданчиків. Івано-Франківська "Свобода" поділила франківських дітей на своїх і чужих? (таблиця)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.