facebook

Що криється за дозволом платити комуналку в кредит

Українська влада дозволила оплачувати комунальні платежі в розстрочку, оскільки, з одного боку, боїться масових неплатежів населення, а з іншого – не хоче піднімати градус суспільної напруги.

70370_w_700

Таку точку зору висловив колишній міністр енергетики Олександр Гудима, аналізуючи заяву глави НАК “Нафтогаз” Андрія Коболєва про те, що масових неплатежів населення за спожитий газ не буде.

“В тій частині, що забезпечена бюджетом, можна сказати, що якимось дивом субсидії потраплять до НАК “Нафтогаз”, але є ще 40% населення, які не мають субсидій. При тому, що це не гарантовано багаті люди, а й та бідота, яка не може в силу певних бюрократичних причин оформити собі субсидію”.

За його словами, той факт, що Кабмін запропонував розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг, означає, що Мінсоцполітики розуміє настрої населення, яке буде не в змозі платити.
“Це визнання, що люди будуть не в змозі платити, а відтак їм пропонують: заплатите до літа”, – вважає Гудима.

“Українці – ментально слухняні громадяни. Часто пенсіонер першою справою йде в ощадкасу платити за газ, не залишаючи майже коштів для життя. Тепер нам пропонують платити пізніше та бути залежними”, – зауважує спеціаліст.

 

Читайте також:  Українцям скасували пеню і штрафи за несплату комуналки: Шмигаль розкрив подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.