facebook

“Шахтар” у Львові розгромив “Ворсклу”

28 лютого у рамках 15 туру чемпіонату України “Шахтар” обіграв “Ворсклу”.

shaxtar2



Сайт “Футбол 24” описує матч так:

“Почалося за тим сценарієм, який очікувала більшість – “Шахтар” одразу взяв м’яч під контроль, а “Ворскла” намагалась застосовувати високий пресинг. У перші хвилини гра була дійсно рівною. Першими націленість на ворота продемонстрували якраз гості, які намагались пробити з середньої дистанції і, комбінуючи, увійти у карну зону “Шахтаря”. Проте оборона “гірників” не давала збоїв і П’ятов практично не мав роботи.

Ближче до середини першої половини гри почала яскраво вимальовуватись перевага господарів у якісному контролі м’яча, здебільшого на чужій половині поля. Бразильці легко розбирались з опонентами і наближались до штрафного майданчика “Ворскли”. Першу гольову нагоду створив Тайсон, який відібрав м’яч біля центральної лінії, протягну його до карної зони, обігравши на шляху кількох опонентів, і пробив у стійку воріт Богуша.

Після кількох гострих моментів біля воріт Богуша, рахунок все ж було відкрито. Автором голу став Шевчук, який після того, як Богуш відбив удар Адріано, першим опинився на добиванні.

До кінця тайму “Ворскла” тільки ще більше “здала” у атаці, а в захисті команді явно ставало все важче стримувати технічних бразильців. Втім, змінити рахунок на табло не змогла жодна з команд.

З початком другої половини господарі продовжили нагнітати біля воріт суперника. Результатом став швидкий гол від Дугласа Кости, який змістився в центр, “посадив” на замасі Сімініна і безперешкодно більярдно точно увігнав м’яч у кут воріт Богуша . У середині тайму надію гостям подарував Ордець, який перервав рукою потенційний вихід опонента сам на сам. Пряма червона картка і “Шахтар” змушений був на певний час притиснутись до своєї штрафної зони.

Читайте також:  Франківчанка увійшла до вісімки кращих тенісисток України (фото)

Але ворскляни не надто активно пішли використовувати чисельну перевагу, по суті. Не створивши жодного небезпечного моменту. Призвичаївшись до гри в меншості, “Шахтар” знов кинувся вперед і нокаутував гостей. Автором голу став Алекс Тейшейра після перехоплення, забігу і чудового асисту Луїса Адріано.

Фактично на цьому поєдинок можна було і завершувати. Гості паскудно грали як в атаці, так і в нападі, допускали купу невимушених помилок, що в цілому і призвело до такого результату.

“Шахтар” продовжує гонитву за “Динамо”, відстаючи наразі на 2 бали, а “Ворскла” опиняється на 8-й позиції”.

“Шахтар” – “Ворскла” – 3:0

Голи: Шевчук,26; Дуглас Коста,49; Тейшейра,69

Шукайте деталі в групі Facebook