facebook

“Біохакери” вперше випробували ін’єкцію для нічного бачення

Команда припустила, що ін’єкція “Се6” в око здатна підвищити здатність людського ока бачити в темряві.
1601573




Незалежна дослідницька група Science for the Masses, яка називає своїх учасників “біохакери” створила і успішно випробувала ін’єкцію, що дозволяє людині бачити в темряві. Результат дослідження опублікований на їхньому сайті.

Кілька років тому команда припустила, що ін’єкція “Се6” в око здатна підвищити здатність людського ока бачити в темряві. В ході нового дослідження вони знайшли добровольця, який погодився випробувати її на собі.

“Се6” – світлочутлива молекула “хлорин Е6” – являє собою аналог хлорофілу, що виділяється з водоростей і використовується для лікування окремих різновидів раку.

У ході експерименту, очі добровольця ретельно очистили від забруднень і мікропилінок, і, щоб не дозволити оку моргнути і змити розчин, обережно зафіксували. Після цього в кожне око було закапане по три дози (50мкл) розчину з “Се6”.

Чорний колір швидко розсмоктався, але очі швидко прикрили чорними контактними лінзами, щоб вони не отримували зайвого світла.

Колір очей визначає професійні здібності людини – вчені

Через годину в повній темряві піддослідний зміг розрізняти форми об’єктів, які розташовані в десяти метрів від нього. Через деякий час ефект посилювався, дистанція збільшилася на п’ятдесят метрів.

“Випробуваний ідентифікував об’єкти зі 100-відсотковою точністю, тоді як контрольна група – тільки в 33 відсотків випадків”, – повідомляють Science for the Masses,

Експеримент продовжили в нічному лісі – випробуваний і кілька людей контрольної групи мали розглянути і за допомогою лазерної указки показати, в якому напрямку від них знаходяться інші, – і знову нічний зір показав високу точність.

Представлений перший у світі смартфон з розпізнаванням райдужки очей

Читайте також:  "Вона унікальна": Зеленський зізнався, чи готовий випробувати на собі українську вакцину проти COVID-19 (відео)

Щоб зберегти очі, якийсь час доброволець був змушений носити сонцезахисні окуляри, однак до ранку все наслідки ін’єкції “розсмокталися”.

За 20 днів ніяких побічних ефектів у нього не відзначалося.

Шукайте деталі в групі Facebook