facebook

Голлівудський актор Рассел Кроу знову отримав відмову у громадянстві Австралії

Це вже його третя безуспішна спроба.

1601854




Відомий голлівудський актор Рассел Кроу вже двічі отримав відмову у наданні австралійського громадянства, незважаючи на те що переїхав в цю країну ще в 1968 році.

Про це він повідомив в інтерв’ю радіостанції Radio Times.

“Не важливо, як давно ти живеш. Якщо ти не провів в Австралії більшу частину часу у 2000-2002 роках – тобто саме у ті роки, коли я був особливо зайнятий на зарубіжних зйомках, – ти не можеш отримати громадянство. Це так нерозумно”, – повідомив Рассел Кроу.

Актор, прохання якого про надання громадянства були відхилені у 2006 і 2013 роках, нагадав, що його неодноразово називали одним з 50 головних скарбів Австралії. Кроу також звернув увагу на те, що він – єдиний іноземець, крім королеви Великобританії Єлизавети II, чий портрет друкувався на австралійських поштових марках.

У 2001 році набрали чинності зміни до імміграційного законодавства Австралії щодо громадян Нової Зеландії, жителем якої є актор. Згідно з поправками, новозеландці можуть претендувати на громадянство Австралійського Союзу в тому випадку, якщо вони перебували на території країни 26 лютого 2001 року або провели там не менше 12 місяців за два попередні до цієї дати роки.

Сім’я Рассела Кроу переїхала до Австралії з Нової Зеландії, коли йому було чотири роки. Актор постійно жив на континенті в середині 1990-х, коли він прославився роллю в драмі “Скіни”. Після цього Кроу більшу частину часу став проводити на зйомках в Голлівуді. При цьому він продовжує працювати і в Австралії.

Нагадаємо, Рассел Кроу домігся благословення на роль Ноя від Папи Римського.

Читайте також:  Помер відомий український актор: зірка "Електроніка", "Ліквідації" та "Соньки Золотої ручки" (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook