facebook

Керівнику франківської поліції загрожує до восьми років ув’язнення

Сьогодні, 27 жовтня, у приміщенні прокуратури області відбувся брифінг щодо справи керівника франківської поліції Дмитра Міхальця та бійця АТО з інваліндністю Івана Чайковського.


Нагадаємо, ветеран АТО порушив правило дорожнього руху, однак побачив у постанові патрульних помилку й вирішив з’ясувати цей момент з керівником поліції. Між чоловіками виник конфлікт. Чайковський стверджує, що Міхалець кинув його на підлогу, а поліціянт каже, що тільки зловив його за руку.

mihalets1

Поліціянту повідомлено про підозру у перевищенні влади, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України).

Начальник слідчого відділу прикарпатської прокуратури Володимир Шевченко нагадав, що 7 вересня до прокуратури щодо інциденту звернувся Іван Чайковський. Він зазначив, що Міхалець завдав йому легкі тілесні ушкодження, взявши за руки.

26 жовтня мали обирати запобіжний захід. Однак керівник франківської поліції Дмитро Міхалець до суду не з’явився. Засідання перенесли на 27 жовтня. Будуть клопотати про заставу близько 100 тисяч гривень.

У разі доведення вини, поліціянту загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі та в майбутньому недопущення до керівних посад. Досудове розслідування триває.

Читайте також:  Горе-активіст "Хімік" захищав п'яного водія від патрульних. ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.