facebook

Бійку між депутатом-“свободівцем” та активістом під час громадських слухань щодо ДПТ на Макогона вивчатиме прокуратура (відео)

З такою вимогою на сесії Івано-Франківської міськради виступив у своєму депутатському запиті член ВО «Свобода» Андрій Грималюк. Міськрада запит підтримала.

DSC_8047 (2)

Грималюк заявив, що 16 вересня під час громадських слухань щодо затвердження детального плану території в межах вулиць Крайківського-Макогона-Промислова на його однопартійця, депутата міськради Петра Гавриша напали. Тому він вимагає від прокуратури і поліції вжити заходи щодо проведення слідчих дій до осіб, винних у нападі на депутата Івано-Франківської міської ради Петра Гавриша.

«Ці слухання були фактично зірвані протизаконною поведінкою кількох людей. Більше того, стався напад і побиття депутата й учасника бойових дій Петра Гавриша. Це безпрецедентний факт. Ми вимагаємо притягнення винних до відповідальності», – прокоментував свій депутатський запит «свободівець» Андрій Грималюк.


Зауважимо, що громадські слухання даного ДПТ, що відбулися 16 вересня, дійсно пройшли із сварками, скандалами та бійкою. Суперечка між мешканцями мікрорайону і представниками міської влади переросла в штурханину. Врешті, люди проголосували проти ДПТ і забудови мікрорайону.

Однак мешканці мікрорайону закидали, що на території планується тотальна забудова – 33 багатоповерхівки, включно з 16-поверхівками. І з такою перспективою люди категорично не погоджуються.

Суперечка між представниками влади і громадськістю набирала обертів і врешті переросла в потасовку між активістом Олексієм Замковим і представником міськради, депутатом-«свободівцем» Петром Гавришем. Люди розтягнули і вгамували чоловіків. Коли всі заспокоїлися, збори продовжилися. Після цього інциденту Замковий ще кілька часів вибачався перед громадськістю за те, що не втримався.

Потасовку вдалося зафіксувати на відео. Попри заяви Андрія Грималюка, на кадрах чітко видно, що бійку розпочав неврівноважений та агресивний депутат міськради Петро Гавриш, а не Олексій Замковий, до якого апелює «свободівець». Відповідно, сподіваємося, що прокуратура покарає саме того учасника подій, який і першим напав на свого опонента.

Читайте також:  У Миколаєві врятували 15 гравців «Синього кита»

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.